25 / 04 / 2024

Edirne TOKİ'de 137 konutun kurası çekildi!

Edirne TOKİ'de 137 konutun kurası çekildi!

TOKİ tarafından Edirne'de inşa edilen 137 konutun kurası çekildi. Ev alma hakkını kazanan 62 yaşındaki Sabriye Yılmaz, mutlu haberi kızına göz yaşları içinde verdi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Edirne Merkez Fırınlarsırtı'nda inşa edilen 137 konutun kuraları çekildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kura çekimi sonucunda ev almaya hak kazanan 62 yaşındaki Sabriye Yılmaz, mutlu haberi kızına göz yaşları içinde verdi.

Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda Edirne 2. Noterliği tarafından yapılan kura çekimi töreni  TOKİ  yetkilileri ve vatandaşların katılımıyla düzenlendi. Törende konuşan TOKİ yetkilisi Özgür Murat Demir, "2+ 1" ve "3 +1" konut tipleri için toplam 4 bin 82 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Şehit ailesi ve vazife malulleri, engelli vatandaşlar ve emeklilerin kura çekilişindeki öncelikleri hakkında konuşan Demir, '2 +1' 97 konut için 17 şehit ailesi ve vazife malulü '3+1' konut tipinde ise 16 şehit ailesi ev sahibi olmaya hak kazandı yapılacak çekilişle sadece konutlarının yerleri belirlenecek. Çok yoğun bir katılım var. TOKİ'nin yeni konut yapım çalışmaları olduğu müjdesini de vermek istiyorum. İnşallah herkes ev sahibi olur." ifadelerini kullandı.

Kura sonucu "2+ 1" ev sahibi olan Sabriye Yılmaz (62), sevinç gözyaşları döktü. Müjdeli haberi karşısında göz yaşlarını tutamadığını söyleyen Yılmaz, "Ev sahibi olduğum için çok mutluyum. Kızımın yanında yaşıyordum. Akşamda beri uyuyamadım. Bana çıkmasını beklemiyordum. Artık kendi evime çıkıp, orada yaşayacağım. Bu yaşta ev sahibi olmak nasip oldu." dedi.

Fabrika işçisi Pınar Çardaktan ise ev sahibi olduğunu ve kira ödemekten kurtulduğunu söyledi. Kura çekilişinde adının çıkması için dualar ettiğini belirten Çardaktan, "Annemle birlikte kirada oturuyoruz. Ev çıktığı için çok mutluyum. Bana çıkabileceğini hiç düşünmemiştim. Ev sahibi olduk. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

Terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefise Çetin Özsoy'un babası Süleyman Çetin'de "3 +1" konut tipinde ev sahibi oldu. Başvuruyu torunu Elif Eylül Özsoy için yaptığını dile getiren Çetin, "Bu daire benim yetim torunum için. Benim bir şeye ihtiyacım yok. Ben buraya torunum için geldim. Onun için başvurdum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın." açıklamasında bulundu.

Edirne Fırınlarsırtı TOKİ kazananlar listesi 2019!


Geri Dön