26 / 04 / 2024

Edremit'te alt yapı için büyük adım atıldı!

Edremit'te alt yapı için büyük adım atıldı!

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan birinci projede yoğun yağış alan itfaiye bölgesi, terminal, yeşil cami ve sanayi bölgesinde toplanan yağmur suyunun bin milimetre çapında koruge borular ve ekipmanlarla önüne geçilecek...




Balıkesir'in Edremit Belediyesi, ilçe merkezinde alt yapı yağmur suyu projesini hayata geçirdi. Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan birinci projede yoğun yağış alan itfaiye bölgesi, terminal, yeşil cami ve sanayi bölgesinde toplanan yağmur suyunun bin milimetre çapında koruge borular ve ekipmanlarla önüne geçilecek. Birinci projede yapılacak olan alanın uzunluğu 400 metreyi buluyor. Çalışmalar bittiğinde Edremit halkının artık kış aylarında yaşadığı sorunlar azalacağı bildirildi.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar ise "Bölgemizin iklim şartlarında kış mevsiminde aşırı yağış alan bir bölgeyiz. Bundan dolayı ilçe merkezinde yağmur suyu sorunları yaşamaktayız. Çözüm yolu olarak Fen İşleri Ekiplerimiz hazırladığı proje sayesinde İtfaiye önünden başlayarak, çevre yoluna kadar yağmur suyu drenaj hattını değiştirmeye başladık. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız proje bitiminde artık yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmış olacağız. İlk proje bittiğinde, ikinci büyük projemizi de hayata geçireceğiz. İkinci projemiz çevre yolundan Edremit çayına (Çakabey köprüsü yanı) 3 çarpı 2 boyutlarında açık kanalla tahliye gerçekleşecektir. Projelerimiz bitmesiyle beraber ilçe merkezinde gözle görünür bir rahatlık sağlanacaktır." dedi.


Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Yüksel Tekin, "Fen İşleri Müdürlüğü olarak yaz ayından beri ilçemizin birçok noktasında alt yapı sorunlarını ele aldık ve çoğunu bitirmiş durumdayız. Şimdi ise bölgemizin aşırı yağışlarda yaşanan sorunları, en aza indirmek için hazırladığımız projeyle son vermeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir." şeklinde konuştu.


Cihan


Geri Dön