26 / 04 / 2024

Efe Bezci: Besa Kule ofisin havasını değiştirecek!

Efe Bezci: Besa Kule ofisin havasını değiştirecek!

Ankara’da “altın üçgen” olarak bilinen Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Söğütözü Caddesi’nin merkezinde yer alan konumuyla adres tarifine gerek duymayan Besa Kule İş Merkezi’nde her detay iş verimini arttırmaya yönelik tasarlandı.



Dev plaza, lüks iş merkezlerinin ortak sorunlarından açılmayan pencere devrine son veren Besa Kule İş Merkezi, temiz hava alabilen çalışma mekanlarının önünü açıyor.

Ankara’da “altın üçgen” olarak bilinen Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Söğütözü Caddesi’nin merkezinde yer alan konumuyla adres tarifine gerek duymayan Besa Kule İş Merkezi’nde her detay iş verimini arttırmaya yönelik tasarlandı.

Verimin sağlıkla geleceğine inandıklarını ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Haziran ayında teslim edilecek Besa Kule İş Merkezi’nde sunulan hizmetlerin de bu anlayışla kurgulandığını vurguladı.

Plazaların genelde kapalı kutular olarak tasarlandığını ve çalışanların nefes almak için bile onlarca kat aşağı inip dışarıya çıktığının altını çizen Bezci, “İş dünyasının içinde olduğumuz için çalışanların genel sorunlarının neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Doğal havadan mahrum, iklimlendirme yanlışlarıyla dolu ofisler ciddi sıkıntı yaratıyor. Tabi bu da iş verimini ister istemez düşürüyor. Temiz hava olmadığı için oksijen eksikliği ortaya çıkması sağlıksız çalışma ortamına neden oluyor” dedi.

Dikey ve yatay iki kısımdan oluşan Besa Kule’de iş verimine sağlık katmak için dış cephe kaplamada kullanılan camları özel olarak seçtiklerini bildiren Bezci, görsel olarak dikkati çekici bir bina inşa etmenin yanında ofislerin de havasını değiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Bezci, şunları söyledi:

“Ankara’da ilk kez kullanılan kavisli formda inşa edilen Besa Kule’de kullandığımız camları da özel belirledik. Gün ışığı geçirgenliği yüzde 51, güneş enerjisi doğrudan geçirgenliği yüzde 25 olan özel camlar sayesinde güneş ofislere geliyor ancak rahatsız etmiyor. Camlarda ısı yalıtımının ölçütü olan ısı geçirgenlik katsayısı değeri de oldukça düşük; kuru hava 1.3, argon 1 değerinde. Bu oran da daha iyi ısı yalıtımı, daha az ısınma masrafı ve daha çok rahatlık anlamına geliyor. Bunların yanında Besa Kule ofislerinde pencereler açılıyor. Perfore dediğimiz delikli metal plakalardan yapılan pencereler sayesinde ofisler doğal havaya kavuşacak. Pencerelerimiz açılıyor ancak doğrudan dışarıyla temas söz konusu değil. Perfore ile güvenlik sorununu da akıllardan sildik.”

-Besa Kule-


Başkent’te iş dünyasının buluşma noktası olan Çukurambar’da inşaatı devam eden Besa Kule, ‘’kavisli’’ formda ‘’hançer’’ şeklindeki özel mimarisiyle çalışma hayatına yeni bir soluk getirerek keyifli ve konforlu iş yaşamının kapılarını açıyor.

7590 metrekare arsada, yatay ve dikey konumlu 2 bloktan oluşan proje, yer altı ve yer üstü toplu taşıma duraklarına yakın konumuyla da kolay ulaşım imkanı sağlıyor.

2 blokta toplam 104 ofisin yer aldığı Besa Kule’de, 25 mağaza da yer alıyor.

Her katta bulunan terasları ve B Blokta bulunan iç bahçesiyle keyifli mola imkanları da sunan Besa Kule, açılmayan pencerelerin devrine de son veriyor.

24 saat güvenlik, A ve B blok resepsiyonları ve kontrollü giriş çıkış sistemiyle güvenlik ve konforu bir arada yaşatacak Besa Kule,  Ankara  siluetinde modern bir imza olarak hafızalara kazınıyor.



Geri Dön