28 / 03 / 2024

Efeler Belediyesi imarcılarla buluştu!

Efeler Belediyesi imarcılarla buluştu!

Efeler Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Sivil Toplum Örgütleri bir araya gelerek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili sorunları masaya yatırdı. Efeler Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da katıldı




Efeler Belediyesi İmar Müdürlüğü ile Sivil Toplum Örgütleri bir araya gelerek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile ilgili sorunları masaya yatırdı.  Efeler Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıya Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Başkan Yardımcıları Sümran Ünal, Cengiz Süne, Derya Tıkır, İmar ve Şehircilik Müdürü Ayla Yüksel, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odatemsilcileri, Yapı Denetim şirketleri temsilcileri ve proje müellifleri de katıldı. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personeli ise yapılan toplantıda hazır bulundu. 


MAĞDUR OLMAMALARINI SAĞLAYACAĞIZ 

İmar Kanunu ile ilgili mevzuat ve bilhassa Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin ele alındığı toplantıda sıklıkla değişen yönetmelikten ötürü ortaya çıkan sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı. 

Efeler Beldiye Başkanı Mesut Özakcan inşaat sektörünü hareketlendirmenin yollarını aradıklarını söyledi. Özakcan; "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin sürekli değişmesinden ötürü; yapı denetim şirketleri, sektörle alakalı sivil toplum örgütleri ve inşaat sektörünü sıkıntıya sokmamak adına bu toplantıyı düzenledik. 

Sektörle alakalı toplantıya katılan örgütlerle yaşanan sıkıntıları fikir alışverişi yaparak çözelim ve sektörü sekteye uğratmayalım istedik. 

Amacımız inşaat sektörünün önünü açmak ve rahatlatmak adına çözüm yolları arayarak uygulamaya geçireceğiz. 

Prensip gereği hiçbir vatandaşımızın ve örgütlerin sıkıntıya girip mağdur olmamalarını sağlayacağız. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü mevzuatla ilgi bütün araştırmaları yaparak, hiçbir vatandaşı mağdur etmeyecektir" dedi. 

Toplantı sonrasında İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mutlu Bilgin, Efeler Belediyesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde odalara, mühendislere, çizimcilere ve sektörle ilgili sorunların en kısa sürede çözülmesi adına ortak kullanıma sunulan oda için teşekkür etti.



Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön