18 / 04 / 2024

EGO'nun Mamak'taki arsası 43,7 milyon TL'ye satılıyor!

EGO'nun Mamak'taki arsası 43,7 milyon TL'ye satılıyor!

T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti EGO Genel Müdürlüğüne ait Mamak ilçesi İmrahor Mahallesi'ndeki 31 bin 218,22 metrekarelik alanı 43 milyon 705 bin 508 TL'ye ihale ile satışa çıkardı. İşte detaylar...



Mülkiyeti, EGO Genel Müdürlüğüne ait Mamak ilçesi İmrahor Mahallesi 52489 ada 3 parselde kayıtlı 31.218,22 m2 alanlı konut+ticarethane imar durumuna sahip taşınmazın, 43.705.508,00 -TL. tahmini bedelle 1.311.165,24 -TL. geçici teminatla 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile ihale satış şartnamesi doğrultusunda satışı yapılacaktır.


1 - Artırma ve ihale 04/07/2017 tarihinde saat 15.00’ de EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Emniyet Mahallesi Hipodmm Caddesi No: 5 A Blok Kat: 4 (Yenimahalle/ANKARA) adresinde Kuruluşumuz hizmet binasının 4. katında toplanacak Ego Genel Müdürlüğü idare Encümeni huzurunda yapılacaktır.


2-ihale suretiyle satışı yapılacak taşınmazın ihale satış şartnamesi her gün mesai saatleri içerisinde Emniyet Mahallesi Hipodrum Caddesi No: 5 A Blok Kat: 4 (Yenimahalle/ANKARA) adresinde Satmalıma Dairesi Başkanlığı Ticaret Şube Müdürlüğünde görülebilir ve aynı adresten 250 TL. bedel karşılığında temin edilebilir. İsteklilerin ihale satış şartnamesini almalan zorunludur.


3-istekliler, Şartnamenin 3. Maddesinde yazılı “ İhaleye Katılma Şartlan” başlıklı hükümlerini teklif verme durumlarına göre sağlamak zorundadır. Şartnameye uygun olmayan veya içinde şartname hükümleri dışında şartlar ihtiva eden teklifler geçersiz sayılacaktır. Buna göre isteklilerin de ( Gerçek

T.C.  Ankara  BÜYÜK ELEKTRİK HAVAGAZI VE OTO


EGO GENEL IV


kişi -Tüzel kişi- Dernek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf olması halinde durumuna uygun olarak) ihale Satış Şartnamesi doğrultusunda (3. Maddeye göre) hazırlayacakları ve dosyalarında bulunması gereken bilgi ve belgeler aşağıda belirtilmiştir;


a)Teklif Mektubu, (Şartname eklerinde örneği mevcut)


b)Taşınmaz Satış Şartnamesi, (İhaleye iştirak edenler tarafından şartnamenin her sayfası ayrı ayrı imzalanacak ve şartnamenin son sayfasına şartnamenin okunup kabul edildiğine ilişkin şerh düşülecektir.)


c)Geçici Teminat bedeli makbuzu veya teminat mektubu,


d)Gerçek kişiler için nüfus cüzdanı sureti, İkametgah belgesi, imza sirküsü (Noterden) ve vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname,


e)Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin t siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya i Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve teklif vermeye ı yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli belge ve imza sirküleri,


f)Dernek, Vakıf, Federasyon, Konfederasyon olması halinde; Dernek, Vakıf, Federasyon, Konfederasyon Genel Merkezinin bulunduğu yerin resmi makamlarından İhale İlanının yapıldığı tarihten sonra alınmış ve halen 7. faaliyette bulunduklarına dair belge, Demek, Federasyon, Konfederasyon veya Vakıf Genel Kurulunca taşınmazın alınması hususundaki Genel Kurul Kararının Noterden tasdikli sureti, Dernek, Federasyon; Konfederasyon veya Vakfı temsil edenlerin temsile yetkili kılındıklarına dair kararın noter tasdikli sureti, Dernek, Federasyon, Konfederasyon 8-veya Vakfı temsile yetkili kılınanların noterden tasdikli imza sirkülerinin ibrazı gerekmektedir.


g)Şartname alındı makbuzu,


h)Yabancı İstekliler için İzin Belgesi,


1) Tebligat Adres Beyanı,


j) Yer Görme Belgesi.9-


t- ihale için verilen teklif mektuplan verildikten sonra geri alınamaz, j- İhale için verilecek teklif mektubunda belirtilecek meblağ KDV hariç olarak, rakam ve yazı ile okunaklı (Silinti, kazıntı olmayacak) şekilde yazılacaktır.


5- Teklif mektupları 04/07/2017 Salı günü saat 13.45’e kadar EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Genel Evrakına verilecektir. Teklifler yukarıda belirtilen tarih ve saate kadar kurumda olmak kaydıyla iadeli taahhütlü mektup şeklinde gönderilebilir. Ancak postadaki gecikmeler ve telgrafla yapılacak teklifler idarece kabul edilemez.


İhale satış şartnamesinde belirtilen hususları, taşınmaza ait dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatları alıcı aynen kabul etmiş sayılır, ihalenin kesinleşmesinden sonra ihale uhdesinde kalanlar satış şartnamesine aykırı bir talepte bulunamazlar.


Satıştan ve taşınmazın devrinden mütevellit her türlü vergi, resim harç, ilan giderleri, tapu harçları, alım satım giderleri gibi ödenmesi gereken her türlü giderler ve ihale bedeli, ihale kararı ve sözleşme damga vergileri alıcıya ait olup alıcı tarafından kanuni süresinde ödenecektir, ihale komisyonu gerekçesini karar içeriğinde belirtmek koşulu ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir, ihale komisyonunca uygun görülerek karara bağlanan ihale kararı ise; İta Amirinin onayını takiben geçerlilik kazanacağı gibi, İta Amirinin ihaleyi fesh etmesi halinde, istekliler idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.


10-iş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup satışta işe ait ihale satış şartnamesi hükümleri aynen uygulanacaktır.



SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZA İLİŞKİN BİLGİLER


S. NO 1

İi/İlçesi Mahallesi Ankara Mamak -İmrahor 

Ada/Parsel  52489/3

Arsa Alanı (m2)31.218,22

Hissesi Tam

H.MaxYençok.Serbest

Emsal  E:200

Plan Amacı  Konut+Ticaret Alanı

Tahmini Bedeli (TL)43.705.508,00

Geçici Teminat %3 (TL)1.311.165,24

İhale Saati 15:00



Geri Dön