25 / 04 / 2024

Ekmek, makarna, kırmızı et, süt ve yumurta fiyatlarına büyük zam haberi

Ekmek, makarna, kırmızı et, süt ve yumurta fiyatlarına büyük zam haberi

Dünyanın en büyük buğday ihracatçısı Hindistan'ın yaşadığı aşırı sıcaklık yüzünden tarlaların kavrulması buğday fiyatlarını şok zam dalgalarıyla karşı karşıya bırakacak. Merkez Bankası yeni zam dalgası uyarısı yaptı. Ekmek, makarna gibi ürünlere zam geliyor.



Çiftçiler Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bir an önce hububat alım fiyatını açıklamasını bekliyor. Üreticiler eğer TMO buğday fiyatlarını şimdiden açıklamazsa çiftçinin buğday ekmeyi bırakabileceği uyarısında bulundu. Üreticinin tarlaları boş bırakması Türkiye'yi önümüzdeki yıl yurt dışından kilogramı 10 liraya buğday ithal etmek zorunda bırakabilir. Bu durum iç piyasada ekmek başta olmak üzere unlu mamüllerin fiyatlarında da ciddi fiyat artışlarına neden olabilir.

Öte yandan dünyanın en büyük buğday üreticisi Hindistan, aşırı sıcaklarla boğuşuyor. Sıcaklıklar normalin yaklaşık 1,86 derece üzerinde seyrederek ülke genelinde martta azami sıcaklık 33,1 santigrat dereceye ulaştı.Ülkenin pek çok bölgesinde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar nedeniyle marttan bu yana 24'ten fazla insan öldü.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön