19 / 03 / 2024

Ekolojik bina mimarlık fakültesi öğrencilerine tanıtılıyor!

Ekolojik bina mimarlık fakültesi öğrencilerine tanıtılıyor!

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle hazırlanan "Yeşil Ev Projesi" tanıtım çalışmaları devam ediyor. Mimarlık Fakültesi öğrencileri, yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ekolojik binayı ziyaret etti.




Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan ekolojik binayı ziyaret etti. 

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından öğrencilere, pasif ev teknolojileri, yeşil bina sistemleri ve çevreye duyarlı yapılar hakkında bilgi verildi. 

Türkiye'de, PassivHaus sertifikası ve LEED sertifikası Platinum derecesine aday olan ekolojik binayı sunum eşliğinde anlatan yetkililer, öğrencilere maket üzerinden de projenin Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı ziyarette öğrenciler, yapıyı gezerek yetkililere sorularını yöneltti. 

Yeşil Ev Projesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği alanlarında Türkiye'de bir model oluşturuyor. 

Proje, Türkiye'de bir model oluşturmasının yanı sıra bölgede alternatif turizmin geliştirilmesine katkı sağlamak ve turizm alanında bölgenin ulusal ve uluslararası faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyor.


Doğuş


Geri Dön