26 / 04 / 2024

Ekrem Demirtaş: Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turlar başlamalı!

Ekrem Demirtaş: Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turlar başlamalı!

Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmini geliştirmek amacıyla Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turların başlatılmasını önerdi.




İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmini geliştirmek amacıyla Hırvatistan-İzmir arası konaklamalı turların başlatılmasını önerdi. 


Hırvatistan Cumhuriyeti  Ankara  Büyükelçisi Drazen Hrastic, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu kaydeden Hrastic, "Ticari işbirliğimizin artması için iş dünyası ile görüşmelerimiz olacak. Bu ilişkiler kültürel ve sosyal alanda da yakınlaşmamızı sağlayacak. İzmirli iş dünyasını en yakın zamanda Hırvatistan'da görmeyi umuyoruz" dedi. Demirtaş, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için Hırvatistan Ticaret Odası'nı İzmir'e davet etti. Türkiye ile Hırvatistan'ın tarihten gelen bağların bulunduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Birbirimize yakın olmamıza rağmen bu potansiyelimizi iyi kullanmıyoruz. Odalar arası işbirliğini kurmamız gerek. Ekim ve Kasım aylarında Hırvatistan ve İTO arasında bir iş forumu düzenleyebiliriz. Burada ticari konuları ele alarak iş hacminin geliştirilmesini sağlayabiliriz. Ayrıca Hırvatistan'ı  İzmir  Enternasyonel Fuarı'na da davet ediyorum" dedi. İzmir'in kruvaziyer turizminde yükselen bir grafiğinin olduğunu dile getiren Demirtaş, "Kruvaziyer turizmiyle İzmir'e günü birlik gelen turist akşam olunca kentten ayrılıyor. Bu nedenle kente para bırakmıyor. Dubrovnik ve Split limanına demirleyen kruvaziyerler, ardından İzmir limanına gelerek 3 gün kalabilir. Bu yönde bir tur planlaması yapılabilir, İzmir'e katkı koyabilirler" diye konuştu



Yeni Asır




Geri Dön