27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: İlçe belediyeleri ile eş güdümlü projeler üretmek istiyoruz!

Ekrem İmamoğlu: İlçe belediyeleri ile eş güdümlü projeler üretmek istiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortak masa toplantıları kapsamında Şile Belediyesi’ni ziyaret etti. İmamoğlu, “İlçe belediyeleri ile eş güdümlü projeler üretmek istiyoruz” dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyesi ziyaretlerine Şile ile devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan İmamoğlu, Şile Belediyesi binası önünde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı bina girişinde karşıladığı Ekrem İmamoğlu’nu, makam odasında ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Şile Belediyesi ile müşterek çalışma disiplinlerini konuşacaklarını dile getiren İmamoğlu, “İlçe belediyelerimizle organizasyon yapan, koordineli çalışan ve projeleri eşgüdümlü yürüten bir Büyükşehir Belediyesi olmak istiyoruz. Bu konuda 22 belediyemizi gezdik, bu 23’ncü belediyemiz. İnşallah Şubat ayında bitirmek istiyoruz bütün belediyeleri. Şile’de bugün mevcut durum nedir, bugüne kadar neler yapılmış, beklentiler neler onları konuşacağız. Başkan’ımıza teşekkür ediyoruz bu güzel iş birliği için” diye konuştu.

Başkan Ekrem İmamoğlu ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ocaklı ise şöyle konuştu:
“Şile, Cumhuriyet’le yaşıt bir ilçe. İstanbul’un en eski ve en kadim ilçelerinden bir tanesi. Yüzde 80’imiz orman. Yaklaşık 787 kilometrekarelik bir arazide, Anadolu yakasının en büyük arazi yapısına sahip. Dolayısıyla coğrafya büyük olduğu için hizmet üretmek de oldukça mesai alıyor. Bu zaman kadar Büyükşehir’le olan ilişkilerimiz bereketli ve güzel geçti. İnşallah bundan sonra da aynı bereketin devam etmesini umut ediyoruz. Çünkü Şile, korunması gereken bir değer. Biz yerel belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Büyükşehir de bugüne kadar yaptı. Arzu ediyoruz aynı hassasiyetle devam eder, bereketlendiririz. Derdimiz duamız bu.”

Ekrem İmamoğlu ve Ocaklı, konuşmalardan sonra ilçede görev yapan muhtarlarla da görüştü.  Muhtarlarla görüşmeden sonra İBB ve Şile Belediyesi heyetleri, Kültür Merkezi’ne geçti. Şile Belediyesi heyeti, İmamoğlu ve ekibine, ilçenin devam eden sorunlarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. İmamoğlu ve Ocaklı, sunumdan sonra Rokethane Mevkii’nde, liman, dolgu alanı ve kordon boyunda saha incelemeleri yaptı.

 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul için itiraz çağrısı!


Geri Dön