18 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Duran metro hatlarının maliyeti 11 milyar TL!

Ekrem İmamoğlu: Duran metro hatlarının maliyeti 11 milyar TL!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, duran metro hatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın “Tuzla Meydan Evleri” projesinin temel atma törenine katıldı.

İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, gerçekleştirilen temel atma töreninde önemli açıklamalar yapan İmamoğlu, duran metro hatlarının maliyetinin 11 milyar TL olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Duran metro hatlarının maliyeti 11 milyar TL!

Tuzla’ya dönük çalışmaların hız kesmeden süreceğini kaydeden Başkan Ekrem İmamoğlu, metro projeleri ile ilgili olarak, “Finans buldukça, gerçekçi açıklamalarla süreci tanımlıyoruz. Aksi takdirde yanılgı büyük olabiliyor” diyen İmamoğlu, “Bazen ta 2015'te, 16 da başlayan bir projenin bugün hala devam ediyor olmasının, ne yazık ki ne bir kamu bütçesine faydası var, ne de vatandaşa bir faydası var. Basit bir örnekle; 12 metro hattın 10’u, şu anda aktif bir biçimde İstanbul'da inşa halinde. Ve bu 10 hattın, gecikmeden kaynaklı ve bu son dönemde yaşadığımız ekonomik krizden dolayı İstanbul halkına maliyeti, sadece döviz kurlarından dolayı ve özellikle sürecin getirdiği yüklerden dolayı, 11 milyar liranın üstünde. Dolayısıyla biz, bu anlamda yaptığımız ve yapacağımız her işi doğru, zamanlı, projesinden finansmana bütünleştirip, ondan sonra süreci tanımlayarak, vatandaşımıza duyuru yapıp, gerçekten vatandaşımızın hangi zamanda o hizmete sahip olacağını, yanılmamak üzere tanımlayarak süreci yönetmek arzusundayız. Tuzla’nın bu önemine dönük birçok projenin de içerisindeyiz” dedi.

 

İstanbul'da 2024'e kadar 102.2 kilometrelik metro hattı açılacak!


Geri Dön