26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: İki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattık!

Ekrem İmamoğlu: İki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattık!

Kamu bankalarının göreve başladıkları andan itibaren İBB'ye mesafeli durduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışından aldıkları kredilerle iki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattıklarını söyledi... 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunuslu Hayreddin Paşa Konağı'nda, aralarında İstanbul'da görev yapan yabancı ekonomi gazetecilerinin de bulunduğu basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

İBB Başkanı İmamoğlu, kamu bankalarının göreve başladıkları andan itibaren İBB'ye mesafeli durduğunu söyledi ve yurt dışından aldıkları kredilerle iki metro hattının çalışmalarını yeniden başlattıklarını belirtti. 

Kamu bankalarının yöneticilerini kınadı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Boğaziçi İmar Kanunu taslağı ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul'da merkezi kurum ve kuruluşların halkın onayını almadan ellerindeki yetkiyi kullanarak yaptıkları işlere karşı hukuki mücadele vereceklerini söyledi.

İmamoğlu, kamu bankalarından kredi kullanamadıkları için borçlanma yetkilerini Türkiye'nin özel bankaları ve bazı yabancı bankalar üzerinden karşıladıklarını belirtti. 

İmamoğlu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu çok acı. Bu sadece İBB'ye değil, özellikle -11 Büyükşehir Belediyesi ile sık sık bir araya geliyoruz- aynı tutum ve davranış o belediyelerimizde de büyük oranda var. Bu kadar etkin cari işlem yaptığımız bir kamu kurumunun biri, başka kamu kurumuna finans kabiliyetlerini açmak zorundadır. Eşit davranmak zorundadır. Ben bu tavır ve davranışı gösteren, akıl tutulması yaşayan yöneticileri de buradan kınıyorum."

Deutsche Bank'la yapılan kredi antlaşmasının miktarı, faiz oranı ve şartlarıyla ilgili sorulara İmamoğlu, "Kredilerle ilgili detay vermek her iki kurum açısından da çok doğru değil. Bunlar gizli değil. Eksik bir envanterle burada hareket etmek istemiyorum. Deutsche Bank'ın 110 milyon avro olduğunu biliyorum. Avro bazlı olduğunu da biliyorum." diye yanıt verdi.

Çekmeköy–Sultanbeyli Metro Hattı’nın inşaatı yeniden başlıyor!

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun durması söz konusu bile değil!

Boğaziçi kararı İstanbul'a ihanet olur!
 


Geri Dön