27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı duracağız!

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı duracağız!

İşbaşına gelişinin 18’nci ayında üçüncü “hesap verme” toplantısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, işbaşına gelişinin 18’nci ayında üçüncü “hesap verme” toplantısını yaptı. Başkan Ekrem İmamoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı duracağız!


KANAL İSTANBUL’A ÖZEL PARAGRAF

İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, konuşmasında Kanal  İstanbul’a özel bir paragraf açan İmamoğlu, “Bu aziz şehrin kalbine bir hançer gibi indirilmek istenen, şehrimizin milyarlarca yıllık doğal yapısına ve on binlerce yıllık eşsiz tarihine zarar vermekten başka hiçbir anlam taşımayan Kanal İstanbul belası hakkında, ilgililere bir uyarıda bulunmak istiyorum: Bunu yapmayın. Lütfen bu şehre, bu millete ve bu tarihe bir kez daha ihanet etmeyin. İstanbul’un, İstanbullunun ve bu güzel ülkenin akıl dışı projelere ihtiyacı yok. İstanbul, siyaseten bilek güreşi yapacağınız bir alan değil. Hedefiniz, motivasyonunuz ve menfaatleriniz ne olursa olsun, buna değmez. Ne karar verdiyseniz, kime söz verdiyseniz fark etmez, vazgeçin. Derhal durun. Bu millet ne bugün ne de yarın sizi affetmez. Elimizden gelen tüm yasal imkanlarla ve 16 milyon İstanbullunun kahır ekseriyetinden aldığımız büyük güçle, Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı duracağız” diye konuştu.

 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul soruşturması için açıklama!


Geri Dön