26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek Metro Hattı açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2,5 yıldır durmuş halde olan Yenidoğan - Cumhuriyet - Emek Metro Hattında inceleme yaptı. İmamoğlu, "Ne yazık ki yatırım planında olmayan 2017'nin sonundan beri yani 2,5 yıldır duran bundan 10 ay önce durmuş haliyle aldığımız ve tasarımı sıkıntılı bir kılçık hat" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu yapım çalışmaları 2,5 yıldır durmuş halde olan Yenidoğan - Cumhuriyet - Emek Metro Hattını inceledi. İmamoğlu, metro projesindeki karşılaştığı manzara karşısında çileden çıktı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; 2017 yılından beri çalışmaları durmuş olan metro hattında inceleme yapan Ekrem İmamoğlu, metro hattında karşılaştığı kuyulara isyan etti. 

Metro hattındaki kuyular için İmamoğlu, "Bu kadar geleceği görülmeyen bir çalışmada yani direkt bu şekilde bu semtin içinde kuyu açılması bir metot mudur? Meraktan soruyorum..." şeklinde konuşmasına, görevli kişi, "Eğer bütçeniz net değilse, belli değilse..." dedi. İmamoğlu bu sözlere karşılık olarak "Bütçeniz net değilse buradan mı başlanır? Nedir bu yani delip delip hayret yani... Şuraya bakar mısınız binanın yanı yani..." şeklinde konuştu.

Sorunlu metro hattıyla ilgili de bilgi veren Ekrem İmamoğlu "Ne yazık ki yatırım planında olmayan 2017'nin sonundan beri yani 2,5 yıldır duran bundan 10 ay önce durmuş haliyle aldığımız ve tasarımı sıkıntılı bir kılçık hat" diye konuştu. Metro hattındaki kuyulardan vatandaşların da tedirgin olduğunu belirten İmamoğlu durumu tamamıyla inceleyip tartışacaklarını dile getirdi. 

İstanbul'daki raylı sistem hatları 10 maddede tüm detaylarıyla!

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın devri bu hafta yapılacak!


Geri Dön