27 / 04 / 2024

Ekspertiz raporunda olması gerekenler!

Ekspertiz raporunda olması gerekenler!

Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu şirketlerinden alınıyor. Gayrimenkulü inceleyen kişiler eksperler oluyor. Yapılan incelemelerde bir ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, bu ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?



Ekspertiz raporunda olması gerekenler!


Bankadan konut kredisi almak isteyenler bankalara başvuruda bulanuyorlar. Bankalarda kendi seçtikleri eksperlerini görevlendiriyorlar ve müşterinin  gayrimenkulu eksperler tarafından ayrıntılı bir şekilde incelenir ve gayrimenkulü bir piyasa değeri biçilir.


Yapılan araştırmalar kapsamında eksperler bankalara bir rapor hazırlayıp sunuyorlar. Hazırlanan rapor sonucunda banka müşteriye kredi veriyor.  Eksperler bu raporu hazırlarken neleri göz önünde bulundururlar? Peki bu ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?


Ekspertiz raporunda olması gerekenler!

Ekspertiz raporun hazırlarken gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı ekspertiz raporunu  olmazsa olmazlarındandır.


Yanlış olduğu düşünülen ekspertiz raporlarına itiraz edilebiliniyor.  Müşteriler ekspertizlere ve bankaya dava açarak ekspertiz raporunun iptalini isteyebiliyor. Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen ekspertiz gayrimenkulü tekrar inceler ve raporu yeniden hazırlıyor. 


Yanlış ekspertiz raporu!


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön