19 / 04 / 2024

ekspertiz raporunda olması gerekenler

ekspertiz raporunda olması gerekenler

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Ekspertiz raporları bankadan görevlendirilen eksperler tarafından hazırlanıyor. Banka kendi eksperini gönderdiği gibi müşteri kendi eksperini kendi de seçebiliyor. Peki, eksperlerin hazırladıkları ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Ekspertiz raporunda olması gerekenler!

Ekspertiz raporu kredi için başvurulan bankaların anlaşmalı olduğu şirketlerinden alınıyor. Gayrimenkulü inceleyen kişiler eksperler oluyor. Yapılan incelemelerde bir ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, bu ekspertiz raporunda olması gerekenler neler?

Ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!

Ekspertiz raporu; gayrimenkulün incelenmesi ardından bir pazar fiyatı belirlenmesine denir. İnceleme sonucunda tespit edilen değerde müşteriye kredi verilir. Peki ekspertiz raporunun hükmü ne kadardır? İşte,ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!

Ekspertiz raporunda neler var?

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvuru yapılır. Banka,kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir? Peki, bu ekspertiz raporunda neler var?

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

Ekspertiz raporlu gayrimenkuller daha hızlı satılıyor!

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapucom, tapu satışında değerleme raporlarının mecbur olmasının getireceği fırsatlarını değerlendirdi. 

Çed raporunda olması gerekenler!

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım kabul ediliyor. Peki, çed raporu nasıl hazırlanır? Raporda neler olması gerekenler neler? İşte, Çed raporunda olması gerekenler!

Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ev kredisi kullanarak gayrimenkul sahibi olmak istiyorsanız, banka sizden evin değer tespiti için ev kredisi ekspertiz raporu talep ediyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere yer verilir? İşte, ev kredisi ekspertiz raporu örneği!

Ekspertiz raporunda revizyon şart!

Kredili gayrimenkul alımlarında ekspertiz raporu olarak adlandırılan ve SPK lisanslı değerleme şirketleri tarafından hazırlanan raporlarda yaşanan süreç sıkıntısı alıcıyı alımdan vazgeçirecek boyutlara getiriyor.

Konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de ekpsrtiz raporu olarak biliniyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir?

Ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız öncelikli şartınız ekspertiz raporu olarak karşımıza çıkıyor. Ekspertiz raporu için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak istiyorsanız, banka öncelikle eve bir eksper gönderek incelemek istiyor. Bu rapora göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, Konut kredisi ekspertiz raporu yanlışsa ne yapılır?

Nihat Zeybekçi: Öncelik ve faiz yorumları ile fark olması doğal!

Bakan Zeybekci, Merkez Bankası'nın faiz politikası konusunda, " Maliye Bakanı'nın öncelik ve yorumlarıyla Ekonomi Bakanı'nın öncelik ve de yorumları arasında fark olması doğaldır " dedi.

Ali Ağaoğlu: Türkiye’de 10 milyon lisanslı sporcu olması lazım!

Gayrimenkul sektörüne yön veren Ağaoğlu Şirketler Grubu, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı’nı yalnız bırakmadı. Ali Ağaoğlu:Türkiye’de 10 milyon lisanslı sporcu olması lazım' dedi.

Bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur?

Kredi kuruluşları, inşaat halindeki konutlar için konut kredisi verebiliyor. Ancak bu noktada bazı koşulların sağlanmış olması gerekiyor. Peki, bitmemiş evin ekspertiz değeri ne olur? İşte yanıtı..

Bandırma'nın marka kent olması yönünde 4 önemli proje!

Bandırma'da yeni sosyal alanlar oluşturma amacında olduklarının altını çizen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Bandırma'nın Eskişehir gibi "marka kent" olması yönünde tüm şartların oluşmaya başladığını ifade etti.

ekspertiz raporunda olması gerekenler Haberi

ekspertiz raporunda olması gerekenler

Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. 


Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olmakla beraber kredi miktarının belirlenmesinde de en önemli etkenlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 


Bir ekspertiz süreci iki aşamadan oluşuyor.  Hazırlık Aşaması ve Rapor Aşaması. Hazırlık aşamasında eksper evin değerini belirleyebilmek için bir çok etkeni göz önünde bulundururken son aşamasında da bu değerlendirdiği unsurlara göre bir rapor hazırlıyor. Peki bu raporda neler bulunur? Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?


Bir gayrimenkulün değerinin belirlenmesi işi olan ekspertiz, uzman tarafından gerçekleştiriliyor. Ekspertiz çalışmasında şu hususları dikkate alıyor;


*Gayrimenkulün açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı


Banka rapor...