16 / 04 / 2024

Elazığ Belediyesi Meclisi'nde imar revizyon planları konuşuldu!

Elazığ Belediyesi Meclisi'nde imar revizyon planları konuşuldu!

Elazığ Belediyesi Meclis Toplantısı’nda son dönemde gündemde olan İmar Revizyon Planı konuşuldu.



Zaman zaman tansiyonun yükseldiği, bazen ise hakaret ve tehditlerin havada uçuştuğu toplantıda AK Parti Meclis üyeleri ile MHP’li Meclis üyeleri İmar Revizyon Planı ve temizlik ihalesi üzerinden birbirine çeşitli suçlamalarda bulundu.


Elazığ Belediyesi Ekim Ayı Toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesini ise AK Partili Meclis üyelerinin MHP’li Meclis üyelerinin bir televizyon programlarındaki iddialarına verdiği cevaplar oluşturdu. Özellikle İmar Revizyon Planı ve temizlik ihalesi konusunda sert tartışmaların yaşandığı toplantıda, tansiyon zaman zaman yükseldi. Tansiyonun yükseldiği anlarda ise AK Parti Meclis üyeleri ve MHP Meclis üyeleri arasında hakarete varan tartışmalar yaşandı. Tehditlere varan münakaşaların da yaşandığı toplantı TBMM oturumlarını aratmadı.


ÇELİK İDDİALARA CEVAP VERDİ

Toplantıda ilk sözü Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik aldı. Gündem dışı söz alan Çelik, konuşmasında şunları söyledi: “Bir yerel televizyonda MHP’li Meclis üyeleri Fahri Çınar, Osman Dilek  ve Hakan Akan’ın bir yerel televizyonda yaptığı açıklamalara ilişkin söz aldım. Programda birçok iddialarda bulunuldu. Programda konuşulan konular ve iddialar daha önce de dile getirilmiş konulara ilişkindir. Mecliste yaklaşık 2,5 yıldır görev yapıyorum. Bu iddialarda iki yıl önce ya da bir yıl önce de olmuş olaylar var. Mecliste defalarca konuştuğumuz konular var. Bunların yeniden programda dile getirilmesini açıkça sağlıklı bulmuyorum. Özellikle İmar Revizyon Planına ilişkin Behçet Susmaz’ın açıklamaları var. Bu iddiaları yeniden cevap vereceğim. Yolların daraltıldığı yönünde bir iddia var. Yapmış olduğumuz İmar Revizyon Planı’nda kapatılan yolar dışında korunan yolların hiçbirinde daralma olmadı. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Hatta yüzde 60 yüzde 70 oranında yollarda genişleme var. Bu yollara, şehirdeki işlek caddelerde dahil olmak üzere çoğunda yol genişlemesi söz konusudur. İmar Revizyon Planı’nı böyle iddialar ile kötülemeyi açıkçası anlamış değilim. İkincisi parklar konusunda bazı iddialarda bulunuldu. Bu konu daha önce başka kişiler tarafından da speküle edildi. Yeşil alanların imara açılması konusudur. Biz daha önce burada gereken açıklamayı yapmıştık. Bunların otuz yıldır kamulaştırılmadığını ve çok ciddi kamulaştırma bedeli ödeneceğini bu kamulaştırma bedelinin belediye bütçesine çok olumsuz yansıyacağını ve son olarak da zaten park görünen arazi sahiplerinin otuz yıl boyunca mağdur edildiğini buradan defalarca söylemiştik. Bir nebze bu vatandaşların mağduriyetini gidermek bir nebze de olsa Belediyemizi böyle ciddi bir yükten kurtarmak adına da bu imar revizyonun yapıldığını da anlatmıştık. Zaten Belediyeye ait olan bir yeşil alanı konut alanı ya da ticaret alanına dönüştürmüşsek ve burada bir rant söz konusu ise oda Belediyeye gelecek bir ranttır. Böyle yerlerinde de mecbur olmadıkça imara açılmadığını ben buradan yenilemek istiyorum.”


‘TEMİZLİK İHALESİ BELEDİYE’Yİ KÂRA GEÇİRDİ’

Daha sonra temizlik ihalesine ilişkin iddialara da cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Karahan Çelik, “Orada esas konuşulan konulardan biri de temizlik ihalesiydi. İhaleye ilişkin rakamlar verildi. Bu rakamların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını ben burudan açıklamak istiyorum. Çünkü bir ihale var. Yanlış hatırlamıyorsam Osman Bey ihaleye ilişkin kendisi maliyet cetveli istemiş. Biz kendisine teklif cetveli göndermişiz. O teklif cetveli incelendiğinden bu ihalenin sadece işçiden ibaret olmadığını görürüz. Bunu görmek için ihale uzmanı da olmaya gerek yok. Yani burada işçilerin ücreti belki ihale bedelinin yüzde 20’sidir. Geri kalanının tamamı makine bedelidir. Yani yüzde 80’nini makine maliyeti oluşturan bir ihaleyi nasıl sadece işçi maliyetleri ile değerlendirebilirsiniz? Bakın birkaç rakam vereceğim; Bir önceki ihalede 729 işçi var ve o dönem, yani 6 yıl önce yapılmış ihalede asgari ücret 693 liradır. Biz göreve geldikten sonra temizlik çalışanlarının maaşına da asgari ücretin yüzde otuzu kadar zam yaptık. Yani biz bu ihaleyi yaptığımızda bir işçiye ödediğimiz tutar 1655 liraydı. Arada nerdeyse işçi başına bin lira fark var. Bizim yaptığımız ihalede bir önceki ihaleye göre 25 adet fazladan iş makinesi var. Bu ihaledeki fazla araçları çıkartıp bire bir araç başına günlük kira bedelini karşılaştırırsak; mesela 7 metreküp çöp aracı bir önceki ihalede 445 lira bizim ihalede 420 lira olmuş.  Yani altı sene sonra bir ihale yapıyorsunuz ve bir önceki ihaleye göre günlük kira daha düşük. Ara toplama istasyonundaki çöpleri çöp tesislerine götüren tırlar var mesela. Bir önceki ihalede 1225 lira, bizim yaptığımız ihalede ise günlük kirası 650 liradır. Yani bunları üst üste koyduğumuzda biz yüzde 50 ye yakın daha karlı bir ihale yapmışız” şeklinde konuştu.


EBUAŞ’TAKİ MAAŞLAR YİNE GÜNDEMDEYDİ

Konuşmasının sonunda EBUAŞ’daki maaşlara ilişkin iddialara değinen Çelik, “Diğer bir konuda EBUAŞ’daki maaşlar. EBUAŞ’ta iddia edilen yüksek maaşlar yine televizyon programında gündeme geldi. Burada tabi göreceli bir yorum var. Neye göre ya da kime göre yüksek maaş. EBUAŞ bir belediye şirketi. Ciddi bir bütçesi olan bir şirkettir. Burası profesyonel birileri tarafından yönetiliyor ve bunların maaşları da günün şartlarında gayet uygun. Burada defalarca bahsettik. Elbette eleştiri yapılabilir. Ama bence bu bilgileri net bir şekilde yansıtmak lazımdır. Yorumlar olumsuz olabilir ama sayıları konuşurken net konuşmak lazım. Ayrıca ben MHP’li Meclis üyelerinin o programdaki konuşmalarından dolayı Sayın Başkan Mücahit Yanılmaz’a da teşekkür ediyorum. Evet o konuşmalardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2,5 yıldır buradayız. Demek ki bu süreçte ceviz kabuğunu dahi doldurmayacak konuları tartışacak kadar şehri iyi yönetmişiz. Belediyeyi yönetmişiz” dedi.


‘BİZİ DENETİMDEN DIŞLADINIZ’

Karahan Çelik’in ardından söz alan Osman Dilek ise şu açıklamalarda bulundu: “Evet televizyon programında Belediye’ye ilişkin açıklamalarda bulunduk. Özellikle temizlik ihalesine ilişkin bu rakamları ben kendim yazmadım. Muhasebe kayıtlarında var bu rakamlar. Belediye’de iki senedir araç maliyet cetvelleri istiyoruz. Ama vermediler. Cumhurbaşkanına yazdım ve ‘Araç maliyet cetvelini istiyorum. Bana vermediler. Yasal hakkımız mıdır, değil midir? ‘ diye sordum. Dediler; Yasal hakkınızdır.’ Vilayete yazı yazdım, Belediye ye yazı yazdım. Belediyeden bize gelen maliyet cetveli değil firmanın yazısıydı. Bizde ne yaptık o zaman. O dönemki firma ile şimdiki firmanın muhasebe kayıtlarına baktık.  Vardiya yazılıyor ama araç sayısı yazılmıyor. Üç vardı ya var. Bir vakumlu araç diyorsunuz. Ama hangi vardiyaya göre çalıştıracaksınız. Bir ceviz kabuğunu doldurmayacak kadar az sorun ile Belediyeyi yönettiğinizi düşünüyorsanız, şeffaf yönetin Belediyeyi. Bizi denetimdeydik, denetimden dışladınız. Bilgi istiyoruz, bilgi vermiyorsunuz. Hangi bilgiyi biz dışarda paylaştık. Burada temizlik ihalesine ilişkin biz altı ay bağırdık. Bildiğiniz insanlara davetiye gönderdiniz. Sonrada başka bir firmaya verdiniz ihaleyi. O firmanın genel müdürünü getirip temizlik işleri müdürü yaptınız. Bu şehir hepimizin şehri. Bu rakamlar küçük mü ki bir ceviz kabuğunu doldurmuyor. Kamuyu zarara uğratmamak için her türlü özveride bulunacaksınız. Şeffaf olacaksınız. Benim söylediğim rakamlar muhasebe kayıtlarıdır. Bir rakamda bilgi eksikliği varsa o zaman çıkın konuşun. Belgesi var bende. Aksini iddia ediyorsanız getirip dağıtın belgeleri bize. Bütün kamuoyunu bilgilendirin.


‘EBUAŞ KAPALI KUTU’

Konuşmasında EBUAŞ’a da değinen Dilek, “EBUAŞ kapalı kutu. Maliyet çizelgesini getirin koyun önümüze. O zaman ağzımızı açmayız. Bu milletin parası. Biz kendi adamlarımızı mı alın çalıştırın diyoruz. Ben sağdan soldan duyduğumuzu çıkıp kamuoyu ile paylaşmam. Söylediklerimin hepsinin belgesi var. Altında müdürlerin imzası var. Konuya ilişkin çeşitli kereler görüşmek istedik ama muhatap bulamadık. Konular ile ilgili doğru bilgiler verilmiyor, farklı bilgiler geliyor dedik. Bu belediye bizim belediyemiz. Burada bir aksaklık varsa ortak çözeriz. Bir şeyi gizleyerek, saklayarak, üstünü örterek hiçbir yere varamazsınız. Bunun en büyük takipçisi ben olacağım” dedi. Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ ise iddialara, “Osman bey ‘İstedik evrak verilmedi’ dedi. İlkinde ayrıntılı verilmedi. Çünkü ayrıntılı fiyat cetveli istenmemişti. Ancak ikincisinde ayrıntılı fiyat cetveli verildi.  Önceki ihale ile şimdiki ihale arasından fiyat farkı çok fazla” şeklinde cevap verdi.


‘YOLLAR DARALTILDI’

Toplantıda söz alan MHP’li Behçet Susmaz da Karahan’ın konuşmasına cevap verdi. Konuşmasında özellikle İmar Revizyon Planı’na değinen Susmaz, “İmar Revizyon Planı yapıldığı zaman demiştim ki; Bu plan Elazığ’ın istikbalini, büyümesini, kentleşmesini sağlayacak olan imar planıdır. Lütfen bunu geçiştirmeyelim. Uzun sürede paftalar tek tek incelensin, etüt edilsin, o şekilde geçilsin dedim. Ama maalesef burada Revize İmar Planı’nı yapan mühendis geldi. Bir takım açıklamalar yaptı. Oylama yapıldı. Hatta oylama sırasında bu böyle geçsin ilerde sizin göstereceğiniz eksikler, hatalar, kusurlar, değişmesi gerekli yerler varsa hep beraber yaparız dediler. Ondan sonra askıya çıktı ve 4 bine yakın vatandaş itiraz etti. Yani vatandaş keyfine itiraz etmedi. Bu itirazlardan sonra Meclis’te yaklaşık 2 bin 500 itiraz red edildi. Ancak planda yine de bir takım değişiklikler yapıldı. Mesela itirazın reddine ama A kodundan B koduna alınmış.  Bir sürü yol iptal edildi. Bir sürü yolda daraltıldı. 14 metre olan yol 12 metreye indirildi. Ben söylediğimde de Başkan bize ‘Bu yolun devamı 12 metre o şekilde iyi görünmüyor’ dedi. Niye şimdi bunları inkâr ediyorsunuz. Bu yolun daraltılması değil midir? Blok nizamda on dört katlı binaların arasına yedi metre yolları siz koymadınız mı? Yedi metre genişliğinde yolun etrafından 12 kat 14 kat bina yapacaksınız. Arkadaşlar dünyada artık yedi metre yol şehircilik literatüründen çıkmış. Siz ada bazında blok nizam yapıyorsunuz. Burada insanlar nasıl yaşayacak. Balkondan balkona geçecek. 


‘ŞEHİR MERKEZİ KAOS ALANI OLACAK’

Susmaz konuşmasının devamında; “Bir sürü tadilat yapıldı. Bir sürü değişiklik yapıldı. İmar Revizyon Planı kuşa çevrildi. Siz resmi kurum alanından çıkartıp konut alanı yaptınız. İmar planı yapılırken resmi kurumlara sorulur kaçta okula, kaç tane sağlık ocağına ihtiyacınız var diye. Kurumdan alınan cevaba göre de imar planı yapılır. Demek ki sorulmamış. Planda binlerce değişiklik yapılıyor. Tahtalı Camii üzerinde bölge otoparkı var. Orayı biz istimlâk ettik 1977 yılında. Hop dediniz orayı konut alanı yaptınız. Diyorsunuz ki istimlâk bedelleri yüksek, Belediyenin gücü yok diye. Orası istimlâk edilmiş zaten. Bölge otoparkı. Vatandaşın ihtiyacını karşılıyor. Muhtarlık binası yapılmış, çeşme yapılmış. İnsanlar gidip oturuyor. Orayı niye konut alanına çevirdiniz? İmar Revize Planı yapılırken yeni bölge otoparklarının yapılması lazım ama siz kaldırıyorsunuz. Yeşil alanlarını kaldırıyorsunuz. Nailbey Mahallesi, şehir merkezi gelecekte kaos alanı haline dönecek. Belki burularda yine tadilat yapacaksınız. Konuşurken belki sesimi yükselttim. Bunun için özür diliyorum. Ama bu gerçekten hissiyatımın bir tezahürüdür. Bu konudaki hassasiyetimin bir tezahürüdür. Diyecek çok şey var ama iş işten geçti. Bunun vebali hepimizin üzerinde” dedi.


‘TERBİYESİZ SENSİN’ ATIŞMASI

Behçet Susmaz’ın konuşmasının ardından ise yaşanan ikili diyaloglar ortamın tansiyonunu yükseltti. Zaman zaman birbirine yönelik hakaret içeren cümleler kullanan Meclis üyeleri birbirini tehdit etmekten de geri durmadı. İşte Meclis’teki konuşmalar:


Karahan Çelik: Behçet Bey Nailbey Mahallesi’ndeki ada bazında imar planını eleştiriyor. Bu imar planını itiraz sürecinde değiştirmedik. Mayıs ayında bu Meclis’ten oy birliği ile geçmiş. Ada bazındaki imar planı çalışmaları yapılırken Behçet Bey komisyon üyesiydi. Hiçbir itiraz şerhi yok.


Behçet Susmaz: Senin Komisyon Başkanın toplantılara bile katılmadı. Niye katılmadı o zaman. Mazeret dilekçesi verdi.


Karahan Çelik: Komisyonuna katılmamak her Meclis üyesinin bireysel kararıdır. Katılır veya katılmaz. Ama ben şunu söylüyorum. Bu İmar Revizyon Planı bir ayda yapılmadı. 2015 yılının eylül ayından beri devam eden bir süreç var. Siz o dönemde Komisyon üyesiydiniz ve her toplantıya katıldınız. Bir tane itiraz şerhiniz yok. Bir tane öneriniz yok. Yani şunu şöyle yapın dediğiniz bir tek öneriniz yok.


Behçet Susmaz: Biz o Komisyonların hiçbirinde İmar Revizyon Planı’nı görüşmedik. Bizim Komisyona getirilmedi bu. Karahan Bey hiçbir toplantıya katılmadı. O bilmiyor. Komisyon toplantısında İmar Revizyon Planı yapılıyor ve güzel şeyler olacak diyorlardı. İyi yapılsın diyorduk bizde. Ama teknik olarak bize şu mahallede, şu sokakta bunu yapacağız denmedi. Ne diyorlardı; Kat artırımı yapacağız diyorlardı. Şehir merkezinde çözüm arıyoruz. Acaba kentsel dönüşüm mü yapalım. Kentsel dönüşüm bir zorunluluk. Bunlar konuşuldu. Ama Komisyona plana ilişkin belgeler, planlar, taslaklar, görüşler, alan planları gelmedi. Görüşmedik. Ben Komisyon üyesiyken böyle bir şey görmedim. Lafı geçti. Ama gelmedi toplantıya. Bana bir toplantıda İmar Revizyon Planına ilişkin görüşme yapıldı diye bir not getirin ben bütün Meclis’ten özür dileyeceğim.


Karahan Çelik: İmar Revize Planı’nda alınan kararlar MHP grubuna da anlatıldı. AK Parti grubuna da anlatıldı. Orada ada bazında yapılaşmanın dışında sizin ağzınızdan tek bir öneri çıktı mı?


Behçet Susmaz: Çok şey söyledim. Bu işler böyle yapılmaz dedim. Sayın Mücahit Yanılmaz’ın seçim propagandasındaki broşüründe şöyle deniyor; Elazığ şehir merkezindeki bu yanlış yapılaşmayı bir tek şekilde çözebiliriz. Bir tek çözümü vardır. Bu da kentsel dönüşümdür. Biz de seçimi kazanırsak Elazığ’da Nailbeyde ve kenar bütün mahallelerde kentsel dönüşümü yapacağız. Niye yapmadınız?


Karahan Çelik: Kentsel dönüşüm ne demektir? Behçet Bey. Siz kentsel dönüşümün ne demek olduğunu bilmiyorsunuz?


Behçet Susmaz: Terbiyesizlik etme, edepsizlik etme. Benim senin yaşın kadar tecrübem var.


Karahan Çelik: Terbiyesizliği siz yapıyorsunuz?


ORTAM  GERİLDİ

Karahan Çelik ile Behçet Susmaz arasında yaşanan ve hakaretlere var tartışmalara daha sonra diğer Meclis üyeleri de dahil oldu. Meclis Üyesi Mithat Coşkun’un konuya ilişkin açıklama yaptığını söyleyen MHP Meclis Üyesi Fahri Çınar, “Mithat Coşkun demedi mi biz MHP grubundan kimseyi çağırmadık diye?” diyerek masaya yumruk vurdu. Çınar, “Böyle saygısızlık olur mu?” diyerek yine AK Parti Meclis üyelerine seslendi. Meclis’te daha sonraki konuşmalar ise şöyle oldu:


Meclis Başkanı Mustafa Asım Nazırlı: Bu mecliste her şey konuşulur, her şey tartışılır. Ancak bunun tek şartı var. Birbirimizi suçlayarak hiçbir yere varamayız. Eleştiri yapalım tabii ki. Yanlışları söyleyelim. Yanlışlar nasıl düzeltilir bunun çarelerini arayalım. Ancak bu Meclis’te söz almadan konuşursanız en büyük haksızlığı siz yapmış olursunuz. Burada iki kişi karşılıklı atışarak konuşuyor. Ben Meclis’in nasıl yönetileceğini çok iyi biliyorum. Tabi ki siz muhalefet partisi olarak televizyona çıkıp eleştiri yapabilirsiniz. Ama şahsi görüşüm eleştirilerin yerinin burası olması. Televizyonda siyaseti konuşun. Ama karşınızda muhatabınız olmadan suçlayarak bir yere varamazsınız. Onun neticesinde şu anki durum ortaya çıkıyor.


Osman Dilek: Televizyona çıkmadan dedim ki bize bilgi verin. Bir hafta bekledim ama cevap veren olmadı.


Mustafa Asım Nazırlı: Osman bey, şuanda yanlış yapıyorsunuz. Söz almadan konuşuyorsunuz.


Osman Dilek: Başkanım adamın sabrını tüketiyorlar. Siz orada mikrofonu almışsızın suçlayıcı bir nitelikte konuşuyorsunuz.


Mustafa Asım Nazırlı: Osman Bey size de söz verdik. Sözünüzü kesen oldu mu? Bakın Belediye komünist rejimle yönetilen bir belediye değil. Kapalı bir kutu değil. Bu Belediye Sayıştay tarafından denetleniyor. Meclis üyelerinin her biri tarafından denetleniyor. Sizin tarafınızdan da denetleniyor. Dolaylı da olsa siz denetleyebiliyorsunuz. Bu hakkınız var. Buna kimsenin itirazı yok. Elbette ki denetleyeceksiniz. Ama burada Meclis üyelerinden yüzde 90’ı haberi yok demek arkadaşlarımıza hakarettir.


Osman Dilek: Daha konuşacak çok şey var. Ama konuşmuyorum. Çünkü muhataplarından cevap bekliyorum. Ondan sonra konuşacağım.


Mustafa Asım Nazırlı: Osman Bey, konuşun. Konuşmakla hiç bir şey olmaz.


Sait Kılıç: Osman Bey konuşan Meclis Başkanıdır. Bir saattir orada konuşuyorsunuz. Kalkın bir daha konuşun. El kol hareketi yaparak konuşuyorsunuz.


Osman Dilek: El kol hareketi de yaparım. Konuşurum da. Cevap hakkı doğuracak bir şey söylenirse konuşurum.


Sait Kılıç: El kol hareketi yaparsanız onun cevabını da laiki ile görürsünüz.


MHP’li Meclis üyeleri: Nasıl göreceğim. Tehdit mi ediyorsun bizi. Bizi mi döveceksin?


Sait Kılıç: Ayağa kalkma. Ben kalkarsam kötüsünü yaparım. Orada Meclis Başkanı konuşuyor. Otur oturduğun yerde.


MECLİS BAŞKANI TANSİYONU DÜŞÜRDÜ

Tartışmaları Meclis Başkanı Mustafa Asım  Nazırlı konuşmaları ile düşürdü. Birlik vurgusu yapan Nazırlı, İmar Revizyon Planı’nın yüzde 95 oranda oy birliği ile kabul ettiğini söyledi. Toplantıda konuşmalar şöyle devam etti:


Mustafa Asım Nazırlı: Her birimiz ayrı yollardan da geçsek neticede bizim hedefimiz bir. Bundan eminim. O nihai hedefte de dost olmak zorundayız. Yapılan işlerde yanlışlıklar olabilir, hatalar olabilir. Elbette ki bunları siz söyleyeceksiniz. Biz söyleyeceğiz. Bunlar değerlendirilecek. İmar Revizyon Planı yapılırken biz burada paftalardan söz ettik. MHP Meclis üyesi kendisi söyledi paftaları incelediğini. Bakın örnek vereyim. Çarşı Mahallesi, Hüseynik Mahallesi, Sürsürük Mahallesi ve  Rızaiye Mahallesi. Burada yapılan oylamada oy çokluğu ile geçen maddelerin dışında birçok madde oy birliği ile geçmiştir. Yani Revize İmar Planı’nın yüzde 95’ine siz evet demişsiniz. Burada siz 210 tane maddeye itiraz etmişsiniz. Toplamda 4275 madde konuşulmuş bunun 210 tanesine itiraz etmişsiniz. Gerisi geçmiş. Genel manada itirazınız hiç yok. Elimde belge var. Buna göre konuşuyorum.


Behçet Susmaz: Biz imar planının tamamına itiraz ettik.

Mustafa Asım Nazırlı: Elbette ki siz muhalefet görevini yapacaksınız. İnsani görevinizi yapacaksınız. Bunda bir sıkıntı yok. Yalnız eskilerden bir söz var. Teşbihte hata olmaz. Derler, “Benim çocuk bina okur, döner döner bir daha okur” EBUAŞ’da ballı maaşlar. Yok öyle bir şey arkadaşlar. EBUAŞ’da ballı maaş yok. Biz bunu on defa burada konuştuk. Dön dön bir daha oku. Aynı şeyleri bir daha burada konuşuyoruz.


Fahri Çınar: Mithat Bey, biz MHP Komisyon üyelerinin hiçbirini bu İmar Revizyon Planı toplantısına çağırmadık dedi. Aynen bu ifadeyi kullandı. Ama ikide bir iftiralar atılınca insan tahammül edemiyor. Behçet Bey diyor ki; Hangi dönem bu İmar Revizyon Planı toplantısına katılmışsam getirin tutanağı ben özür dileyim diyor. Bundan daha açık ne söylenebilir. Bizde diyelim ki tutanak varmış. MHP Meclis üyesi bu komisyon toplantısına katılmış diyelim. Bizim kızmamız buna. O günkü toplantıda ne konuşulmuşsa hepsi belgelidir. Belediye yönetiminin takdire şayan işleri de olmuştur. Onları da söyledik ve söylemek de zorundayız.



Fırat Gazetesi


Geri Dön