25 / 04 / 2024

Elazığ Şehir Hastanesi'nin yüzde 17’si tamamlandı!

Elazığ Şehir Hastanesi'nin yüzde 17’si tamamlandı!

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu yapımı devam eden bin 40 yatak kapasiteli Elazığ Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.



Elazığ Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Vali Murat Zorluoğlu’na, Halk Sağlığı ve İl Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek ve Rönesans Bölge Müdürü İbrahim Aydın Ünlü eşlik etti.Vali Zorluoğlu Hastane alanını gezerken yetkililerden inşaat hakkında bilgi aldı.

Elazığ Şehir hastanesinin durumunu yerinden görmek için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Zorluoğlu, "Elazığ Şehir Hastanesi Türkiye’de hali hazırda 20 tane yapılan hastanelerden bir tanesidir. Dolayısıyla Elazığ iline bu 20 hastaneden bir tanesi inşallah yapılmış olacak. Bu hükümetimizin Elazığ’a vermiş olduğu önemin bir göstergesidir" dedi.


Elazığ Şehir Hastanesinin entegre bir sağlık kuruluşu olduğunu söyleyen Zorluoğlu, "493 yataklı bir bölge, 299 yataklı kadın doğum ve çocuk, 96 yataklı psikiyatri ve 150 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi de bu kampüs içerisinde yer alacak. Bu kampüste 60 üniteli bir diş hastanemiz hizmet verecek. Hastane kampüsünde 101 adet yoğun bakım ünitesi ve 33 adet tam teşekküllü ameliyathane bulunacaktır. 347 bin metrekarelik bir alanda 140 bin metre karelik kapalı bir alan olarak inşa ediliyor. Şehir hastanemizin alt temel inşaatı tamamen bitirilmiş. Deprem izolatörünün tamamı sağlanmış. Üst temel inşasının asansör kuyularına başlanmış" ifadelerini kullandı.


Entegre sağlık kampüsünü inşa ettiklerini vurgulayan Rönesans Bölge Müdürü İbrahim Aydın Ünlü, "Planlamamız 2018 yılının 3. çeyreğinde hastaneyi tam teşekküllü olarak hizmete sunmak. Planladığımız programdan şuanda önde gidiyoruz. Ana binanın gövdesinde bulunan Deprem izolatörleri tamamıyla yerine konuldu ve üzerine beton örme işlemine devam etmekteyiz. Çalışanlarımızla 24 ayda hastaneyi tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Hastanenin yapımında yüzde 17’lik bir aşamaya geldiklerini diyen Halk Sağlığı ve İl Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, "En önemli kısmı olan temel ve izolatör kısmın bitirdik. Bunda sonra vatandaşlarımızın da dışarıdan fiziksel olarak göreceği binanın yükselişi çok daha hızlı gerçekleşecek. Bundan sonra yaklaşık 4 bin personelle, gece vardiyasını da ekleyerek hızlı bir şekilde hastanemiz tamamlanacaktır" dedi.




Haberkent


Geri Dön