26 / 04 / 2024

Elazığ'da basın müzesi kurulacak!

Elazığ'da basın müzesi kurulacak!

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, “Harput’ta yapacağımız evlerden birini Basın Müzesi olarak planlıyoruz. Elazığ basını bunu hak ediyor. Yapacağımız bu çalışmanın diğer illere de örnek olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu...




Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Elazığ’da bir basın müzesi kuracaklarını ve bunun için gerekli kararın alındığını ifade etti.


Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’ni (FHGC) ziyaret eden Vali Ömer Faruk Koçak, Cemiyet Başkanı Mehmet Topal’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. SODES kapsamında yürütülen Elazığ Medyası Nitelikli Eleman Projesi ile ilgili de bilgiler alan Vali Koçak, “Basın, kamu hizmeti yapanların kamu adına denetlenmesi için önemli bir araçtır. Herkes kendi rolünü oynadığı zaman Türkiye’de işler daha iyi gider. Bizler kamu hizmeti yaparken basın kuruluşlarını en önemli paydaşlarımızdan biri olarak görüyoruz” dedi.


FHGC Başkanı Mehmet Topal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Daha önceki valilerimizle birlikte güzel çalışmalar yaptık. Vali Koçak ile de Elazığ’ın yararına olacak güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.


ELAZIĞ’A BASIN MÜZESİ KURULACAK


Vali Koçak FHGC ziyaretinde yaptığı konuşmada, Elazığ’a yakın zamanda bir basın Müzesi kurulacağını ifade ederek; “Harput’ta yapacağımız evlerden birini Basın Müzesi olarak planlıyoruz. Elazığ basını bunu hak ediyor. Yapacağımız bu çalışmanın diğer illere de örnek olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.



Maraş Gündem


Geri Dön