26 / 04 / 2024

Elazığ'da hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılanıyor!

Elazığ'da hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılanıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını gideriyor. Ekipler, hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılıyor.



Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan 6,8 büyüklüğüne sahip depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını gideriyor.

Deprem sonrasında bölgeye giden jandarma ekipleri, kurtarma çalışmalarında çok sayıda kişiyi sağ olarak enkaz altından çıkardı.

Bölgede güvenlikten sorumlu ekipler, yardım dağıtımı ve çadır kurmanın yanı sıra ihtiyaç duyulan her anda depremzedelerin yanında oldu.

Jandarma ekipleri eşyasını taşımak için araç bulmakta zorlanan ağır hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçlarını karşılamak için filosunda bulunan "Unimog" tipi araçları Elazığ'a gönderdi.

Araçlar, taşınma işlemlerine ağır hasarlı binaların daha çok bulunduğu Sürsürü ve Mustafa Paşa bölgelerinde kullanılıyor.

Valiliğin yaptığı açıklamada, evleri ağır hasarlı ihtiyaç sahiplerinin ev eşyalarını taşımaları için jandarmanın araç temin ettiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ayrıca ihtiyaç duyulması halinde depo temin edilebilecektir. Bu kapsamda müracaatlarınızı mahallelerde bulunan 27 Afet Koordinasyon noktasına yapabilirsiniz."

Elazığ'da kiradan sonra nakliye ücretleri de 2 katına çıktı!

Malatya'da evi hasar gören veya yıkılanlara nakdi yardım ödemesi yapıldı!


Geri Dön