19 / 04 / 2024

Malatya'da evi hasar gören veya yıkılanlara nakdi yardım ödemesi yapıldı!

Malatya'da evi hasar gören veya yıkılanlara nakdi yardım ödemesi yapıldı!

Malatya Valiliği tarafından depremde evi ağır hasar alan veya yıkılan ev sahiplerine 11 bin lira, kiracılara ise 5 bin lira acil yardım ödemesi yapıldığı açıklandı.



Malatya Valiliği'nce depremde evi ağır hasar alan veya yıkılan ev sahiplerine 11 bin lira, kiracılara ise 5 bin lira acil yardım ödemesi yapıldı.

Anadolu Ajansı'ndan Orhan Yoldaş'ın haberine göre; Valilik'in yaptığı yazılı açıklama kapsamında, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda Malatya'da evleri yıkılan veya ağır hasar görenlere acil yardım ödemesi yaptığı açıklandı.

Açıklamada, deprem nedeniyle teknik ekipler tarafından konutunun yıkıldığı, acil yıkılması gerektiği kaydedildi veya ağır hasar gördüğü kesin hasar raporu sonucunda belirlenen geçici barınma taleplerinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) ait başvuru çadırlarında alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Oturduğu konutu yıkılan, acil yıkılacak derecede bulunan veya ağır hasar gören ev sahiplerine AFAD İl Müdürlüğünce 11 bin lira, kiracılara ise 5 bin lira acil yardım ödemesi yapılmaktadır. Geçici barınma için konteyner talebinde bulunan vatandaşlarımıza yapılacak bu yardımlar ev sahipleri için 5 bin lira, kiracılar için 2 bin 500 lira olarak uygulanacaktır." ifadeleri kullandı.

Malatya’da 5 bin 608 konut ağır hasarlı!

Malatya'da deprem değerlendirme toplantısı yapıldı!


Geri Dön