19 / 04 / 2024

Elazığ'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Elazığ'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri, Elazığ'daki çalışmalara ilişkin incelemeler yaptı.



TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri, Elazığ'da yaşanan depremden sonra bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu ile 13 milletvekilinin yer aldığı heyet, Elazığ Valiliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısından sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile buluştu.

Görüşmeden sonra belediye toplantı salonunda mahalle muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katılım gösteren heyet, daha sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde  TOKİ  tarafından yapılan rezerv konutlara yerleşen depremzede aileleri ziyaret etti.

Elazığ daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Komisyon Başkanı Uncuoğlu, ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede, Valilikte depremden sonra şehirde yürütülen çalışmalara ilişkin ilgili kurum müdürlerinin sunumlarını dinlediklerini bildirdi.

Belediyede yine süren çalışmalar, kentsel dönüşüm uygulamaları, rezerv alanlar ve diğer imarlarla ilgili meseleleri enine boyuna görüşme imkanı bulduklarını belirten Uncuoğlu, şunları söyledi:

"Mahalle muhtarlarımızın kuralar ve diğer taleplerle ilgili bizlere değerlendirmeleri oldu. Elazığ milletvekillerimizin de takibi altında olan hususlarla ilgili kapsamlı bilgilendirme yapma imkanı bulduk. Milletvekillerimizle birlikte ayrıca Cumhuriyet Mahallesi TOKİ konutlarında ikamet eden, depremde yakınlarını kaybetmiş ailelerimizi ziyaret etmek, onların acılarını paylaşmak istedik. Çok güzel misafirperverlik gösterdiler, bizler de elimizden gelen bütün desteği, gördüğümüz ve çözüm noktasında katkı sağlayacağını düşündüğümüz bütün hususları çalışmalarımıza yansıtacağız."

Elazığ daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Vatandaşların talepleri olduğunu bilgilendirme yapıldığını dile getiren Uncuoğlu, şunları söyledi:

"Bu taleplerle ilgili konularda son derece yerelde hakim olan değerli Elazığ milletvekillerimiz de açıklayıcı bilgiler verdiler. Bizler de bu konularla alakalı burada çok kapsamlı güzel bir çalışma yürütüldüğünü gördük. İnşallah Elazığ'ımız tekrar böyle bir afetle karşılaşmasın, karşılaştığında da daha hazırlıklı olsun, can kayıpları olmasın, bu kadar hasarlar, bu kadar canımızı yakan tablolarla bir daha karşılaşmayalım diye gayret içerisindeyiz."


Geri Dön