23 / 04 / 2024

Elazığ'ın imar planı düzenleniyor!

Elazığ'ın imar planı düzenleniyor!

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, "Şehrin İmarını düzenlerken iş yerlerinin dağınık olmamasını istiyoruz. Elazığ'ın acilen bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı var. " dedi.



Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesinin Bu Haftaki Dost Meclisi toplantısına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz konuk oldu. MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, "Elazığ'daki yerel işletmelerin özellikle imalat yapan firmalara önümüzdeki zamanlarda Belediye olarak destek verilmesini ifade ederek Şehrin İmarını düzenlerken iş yerlerinin dağınık olmamasını istiyoruz. Elazığ'ın acilen bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı var. 

Özellikle ulaşım konusunda yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarınızın devamını bekliyoruz." dedi. 


DAHA ÇOK ÇABA VE GAYRET SARF EDİYORUZ


Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hazan Uzun'a teşekkür etti. Yanılmaz, "Belediye olarak attığımız her adımın Elazığ'a bir katma değeri olmasının gerekli olduğunu ve bir şehirde veren ellerin sayısı alan ellerin sayısından fazla olursa o şehirde huzur ve mutluluk olur. Şehrimizde üretim ve yatırım yapan aktörlerin sayısını artırarak sanayi alanlarını iyileştirmeler yapıp sayılarını çoğaltarak daha çok iş ortamları, daha çok üretim alanları, daha çok kişiye iş imkânları sağlamanın mücadelesini hep beraber vermeliyiz. Bu anlamda bu şehirde kim ne üretirse, üreticinin bir satış müdürü gibi çalışmaya ürünü pazarlamaya hazır olduğumu her platformda ifade ettim. 

Elazığ'ı seven bizler olarak daha çok gayret ve çaba sarf ediyoruz." dedi. 


ELAZIĞ METROPOL HAVASINA GİRMİŞTİR


Yanılmaz, "Elazığ Belediyesi olarak belli bir plan çerçevesinde işerlimizi yürütüyoruz hedefimiz yollarıyla bulvarlarıyla parklarıyla caddeleriyle yaşam tarzı ile Elazığ'ın bir anakent şehir havası içinde metropol kültürü oluşsun bizim kadim bir kültürümüz var bir sanatımız var. Yaşam tarzı olarak en fakir en yoksul insan eğer bu şehirde sosyal yaşamını rahat sağlayabiliyorsa bu şehir bir metropol şehir havasına girmiş demektir. Amacımız şehri geleceğe hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Bunun en önemli adımlarından bir tanesi1/100.000'lik çevre düzeni planıdır. 


Önümüzdeki gün itibari ile Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile birlikte imza töreninde birlikteydik onaylandı ve bitti. Önümüzdeki hafta itibari ile de plan bitmiş olacak." dedi. 


REVİZE İMAR PLANI OCAK AYINDA BİTECEK


Yanılmaz, "2.önemli çalışmamız ise revize imar planıdır. Revize imar planı şehrin bir çok yerindeki 3 katlı 5 katlı mantığının tamamen ortadan kalkacağı kat yüksekliğinden ziyade emsal değerleriyle işlerin yapılacağı özellikle bizim gelişmemiz olan mahallerimiz hicret mahallesinden başlayarak Aksaray, Kızılay Gümüşkavak, Çatalçeşme, Salıbaba, Ulukent Karşıyaka kırklar mahallesi Doğukent Yıldızbağları Fevzi çakmak Esentepe, Zafran güneyinden alıp doğusundan kuzeyinden bir mahalle alanımız var bu mahallerimiz gelişme alanında olmamış revize imar planında bütün bu mahallerin biz gelişme planı içerisinde olmasını temin edip Elazığ'ın Gelişme alanının doğu batı ekseninde kuzey güney eksenine yayarak şehir merkezindeki yoğunluğu kuzey güney eksenlerine dağıtıp merkezi rahatlatacak revize imar planının ocak ayı içerisinde bitireceğiz" dedi. 


ELAZIĞ PİLOT İL İÇERİSİNDE


Bulut Kent Bilgi Sistemi Hakkında üyelere bilgiler veren Yanılmaz, 8 ay önce öncesinden pilot il olarak başladıklarını ifade ederek, "Özellikle AK Partili belediyelerde çarpık kentleşmeler yerini Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla rahat yaşanılan içinde oto parkların olduğu, çocuk oyun alanlarının olduğu yeni bir kentlere bırakıyor" dedi. 


Yerel yönetimler açısından bilgiye ulaşmanın önemine vurgu yapan Başkan Yanılmaz, "Bulut Kent Bilgi Sistemi, yerel yönetimlerin şehircilik anlayışını süper lig ötesine taşıyan bir sistemdir. Bu açıdan Bulut Kent Bilgi Sistemi hem bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran, hem bilginin getirdiği rantı herkesin bilmesine olanak sağlayan bir sistemdir ve de en önemlisi Bulut Kent Sistemi, yazılım olarak yerlidir ve millidir" diye konuştu. 


Toplantı Sonrasın MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun,Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz 'a MÜSİAD Yayınlarından oluşan çanta takdim etti. 



Ayışığı


Geri Dön