29 / 03 / 2024

Elbistan için yeni imar planı oluşturulacak!

Elbistan için yeni imar planı oluşturulacak!

Elbistan için en uygun ve ihtiyaçlara cevap verecek bir imar parseli oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, toplumun her kesimi ile istişare yapmaya devam edeceklerini söyledi.



Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Harita ve Kadastro Mühendisleri Elbistan Temsilciliği ile buluşarak 3194 sayılı imar kanunun 18. Maddesinin uygulanmasıyla ilgili istişareler gerçekleştirdi.

Elbistan kent merkezi imar planının yapım sürecinin tamamlanmasının ardından düzgün imar parseli oluşturmak amacyla ilçe genelinde görev yapan harita mühendisleriyle görüşmeşerde bulunan Başkan Mehmet Gürbüz, “Alınacak kararların sahada uygulanırlığı çok önemli” diye konuştu.

Elbistan için yeni imar planı oluşturulacak!

Elbistan için en uygun ve ihtiyaçlara cevap verecek bir imar parseli oluşturmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Gürbüz, toplumun her kesimi ile istişare yapmaya devam edeceklerinden bahsetti.

Başkan Gürbüz konuşmasının devamında, “İlçemizin acil ihtiyaçlarından biri olarak gördüğümüz imar planı yapım sürecini geçtiğimiz günlerde tamamlamıştık. Vatandaşlarımızın beklentisi ve talepleri doğrultusunda hazırlanan bu plan, Elbistan Belediye Meclisimiz ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisimizin ittifakı ile hazırlanmış ve uygulanmasına başlanmıştır. Bizlerde bu gün Harita ve Kadastro Mühendisleri Elbistan Temsilciliği ile bir araya gelerek 3194 sayılı imar kanunun 18. Maddesinin uygulanması, nasıl yapılacağı ve yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi alışverişi yaptık. Alınacak kararların sahada uygulanırlığı bizim için çok önemli. Bu konuda fikri olan tüm oda ve temsilciliklerimiz ile görüşmelerimiz devam edecektir. Bizim amacımızı bu memleketi hep birlikte yaşanabilir bir hale getirmektir” ifadelerini kullandı.


 


Geri Dön