29 / 03 / 2024

Elektriğe yeni zam kapıda! 332 TL olan fatura 420 TL'yi aşıyor! İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Elektriğe yeni zam kapıda! 332 TL olan fatura 420 TL'yi aşıyor! İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Elektrik dağıtım şirketleri, elektrikte yeni bir zam talebiyle Enerji Bakanı'nın kapısını çaldı. Şirketler yüzde 50 zam talep etti ancak anlaşma yüzde 30'da sağlandı. İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...



Toplantıda şirketlerin yetkilileri kur farkı ve uluslararası piyasalarda artan enerji maliyetlerini neden belirterek, elektrik satış bedelleri için yüzde 50 oranında zam talep etti. 

Yapılan değerlendirmelerin ardından 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 30'luk zamda anlaşıldı. 

Elektriğe yeni zam kapıda! 332 TL olan fatura 420 TL yi aşıyor! İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

DW Türkçe'den Eray Görgülü'nün aktardığına göre; Toplantıda alınan karar kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 1 Temmuz 2022 tarihinde yüzde 30'luk zam kararını alması öngörülüyor. 

EN SON 1 HAZİRAN'DA ZAM YAPILDI 

Elektriğe son zam üç aylık tarife dönemi olmamasına rağmen 1 Haziran tarihinde mesken aboneleri için yüzde 15, sanayi ve ticarethane aboneleri için yüzde 25 oranında olacak şekilde uygulandı. 

Elektriğe yeni zam kapıda! 332 TL olan fatura 420 TL yi aşıyor! İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Son zamla beraber yılbaşından bu yapılan zamların oranı birinci kademe için yüzde 58'e, ikinci kademe için yüzde 137'ye ulaştı. 

ELEKTRİK FATURASI KAÇ LİRA OLACAK?

Şu anda birinci kademede üst sınır olan 230 kWh'lık kullanımda fatura bedeli 332 Türk Lirası iken yüzde 30'luk zammın ardından bu tutar 430 TL'yi geçecek. İkinci kademede ise alt sınır olan 475 Türk Lirası olan fatura 760 Türk Lirası'na ulaşacak. 

Kripto paralar için çarpıcı uyarı! Uzman isim resmen açıkladı! 

Dolar adım adım 25 TL'ye gidiyor! Ekonomist Selçuk Geçer yeni tarihi açıkladı!

Bir ilde daha ulaşıma zam yapıldı! Yeni ulaşım tarifesi ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön