20 / 05 / 2024

Elektriğe yüzde 20 zam kapıda! 

Elektriğe yüzde 20 zam kapıda! 

Döviz kurlarının yükselmesiyle beraber elektrik üretim maliyetlerinde artışlar devam ediyor. 1,75 Türk lirasını geçen kilovatsaat (kWh) başına net enerji maliyetlerine nisan ayında zam yapılmaması hâlinde temmuzda yüzde 100’ün üzerinde zam yapılacağı öne sürülüyor.



Elektrikte artan maliyeler nedeniyle zararına tüketimin başladığı belirtildi. Kilovatsaat (kWh) başına net enerji maliyeti 1,75 Türk lirasını geçerken, bu rakam vergiler hariç diğer giderlerle beraber 2 Türk lirasını aştı. Böylece tüketicinin kullandığı elektriğin kWh fiyatı bunun da bir hayli altında kalıyor. 

Enerji Uzmanı Çağada Kırım, nisan ayı ile beraber tüm tüketici gruplarında en az yüzde 20'lik zammın beklendiğini ifade etti.

 Elektriğe yüzde 20 zam kapıda! 

MESKENLERİ DİĞER TÜKETİCİ GRUPLARI SÜBVANSE EDİYOR

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre, meskenlere zam yapılmayıp sanayi, ticarethane ve tarımsal tüketime zam yapılması hâlinde de bu oranın yüzde 40'ı geçeceğine işaret eden Kırım, zamların daha fazla bekletilmesi durumunda da temmuzda yüzde 100’den fazla fiyat artışına mecbur bırakılacağını söyleyerek, mesken abonelerinin diğer tüketici gruplarınca sübvanse edildiğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön