19 / 04 / 2024

Elektrik borcu yapılandırmaları için son 3 gün!

Elektrik borcu yapılandırmaları için son 3 gün!

6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanınan vergi borçları ve alacaklar arasında elektrik borçları da yer alıyor. Yasa kapsamında elektrik borcu yapılandırmaları için son 3 gün bulunuyor...



Elektrik borcu yapılandırmaları için son 3 gün!

Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. 6552 sayılı Torba Yasa ile yapılandırma hakkı tanınan vergi borçları ve alacaklar arasında elektrik borçları da yer alıyor.


Kanunda bulunan geçici 2. madde gereğince, elektrik dağıtım şirketlerinden devir alınan elektrik alacakları yeniden yapılandırılabiliyor.


Aftan yararlanmak isteyenlerin 31 Aralık 2014 tarihine kadar abonesi olunan elektrik dağıtım şirketine bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor. Elektrik borcu yapılandırmaları için son 3 gün bulunuyor.


Torba Yasa hükümlerinden yararlanılarak isteyen abonelerin borçlarını taksitle ödemek istemesi halinde;

TEDAŞ'ın tarımsal sulamada kullanılan elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklarından vadesi 30.04.2014 tarihi itibatriyle geldiği halde ilgili Kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihi itibariyle ödenmemiş olan alacakların asıllarına ilgili Kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanmadan hesaplanan alacak tutarı, tercih edilen taksit ödeme seçeneği katsayısı ile çarpılarak taksitlendirmeye konu bedel bulunur ve bulunan bedelin ilk taksiti ilgili Kanunu  yayımı izleyen üçüncü ayda (31 Aralık 2014 tarihine kadar) ödenir. Sonraki taksitler her yıl ilk taksitin tekabül ettiği ay sonuna kadar ödenir.


Diğer aboneler için; vadesi 30.04.2014 tarihi itibariyle geldiği halde ilgili Kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihi itibarıyla ödenmemiş olan elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakların asıllarına ilgili kanunun yayımlandığı 11.09.2014 tarihine kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak yeni alacak tutarı hesaplanır. Hesaplanan yeni alacak tutarı, tercih edilen taksit ödeme seçeneği katsayısı ile çarpılır ve bulunan tutar taksit sayısına bölünmek suretiyle ikişer aylık dönemler halinde ödenecek taksit tutarı hesaplanır.


Yapılandırılan elektrik taksit ödemeleri ise 2 Şubat 2015 tarihinde başlıyor.


Elektrik faturası para iadesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön