19 / 04 / 2024

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Açıklanan yeni tarifelerle beraber mesken abone grubundaki müşteriler için kademeli tarife uygulaması hayata geçirildi. Ocak'dan itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya alınan kademeli tarifeye ilişkin müşterilerine bilgi veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, tasarruf detaylarını da paylaştı...



“Gelecek Nesiller İçin Tasarruf Alışkanlığını Kazanmalıyız”

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Sürdürülebilir bir dünya için enerji tasarrufunun yaygınlaştırılması ve tüm dünyada enerji piyasalarında yaşanan olumsuz fiyat yükselişlerinden tüketicilerin korunmasının sağlanması için geliştirilen sistemde tasarrufun önemini vurgulayan Aytac, “Enerji tasarrufu, şirket olarak yıllardır üzerinde durduğumuz bir konu. Bu tasarruf bireylerin sadece bütçelerini ilgilendiren bir durum değil aynı zamanda gelecek nesiller için kazanılması gereken bir alışkanlık. Karbon emisyonlarının düşürülmesi, küresel ısınma etkilerini yavaşlatmak için de enerji tasarrufuna ihtiyacımız var. Bu kapsamda da enerji tasarrufu uzun zamandır bizim de gündemimizde olan bir konu. Evlerde kolaylıkla enerji tasarrufu sağlayabilecekleri koşulları her fırsatta tüketiciler ile paylaşıyoruz. Çok basit tasarruf önlemleri alınarak da yüksek enerji tüketimini düşürmek ve geleceğimizi güvence altına almak mümkün. Örneğin, kettle (su ısıtıcısı), ütü, saç kurutma makinası gibi çok kısa süreler için çalıştırdığımız cihazlar sandığımız kadar masum değil. Bu aletlerden su ısıtıcısı, en fazla elektrik tüketen cihazların başında geliyor. Bu cihazı kullanmak yerine alternatif yöntemler düşünülebilir. Ütü, saç kurutma makinası, fırın, elektrikli ısıtıcılar, tost makinası gibi 2 bin Watt ve üzeri olan bu cihazları çalıştırırken dikkatli olunması gerekir. Bu cihazlar özelinde bir kıyaslama yapacak olursak, en çarpıcı örneği buzdolabı üzerinden verebiliriz. Evlerimizde 24 saat çalıştırdığımız bir buzdolabının cihaz gücü 44 Watt iken, ütü bunun 50 katını aşkın cihaz gücüne sahip ve 1 saat çalıştığında dahi yüksek bir tüketime neden oluyor” şeklinde konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön