24 / 04 / 2024

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Açıklanan yeni tarifelerle beraber mesken abone grubundaki müşteriler için kademeli tarife uygulaması hayata geçirildi. Ocak'dan itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya alınan kademeli tarifeye ilişkin müşterilerine bilgi veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, tasarruf detaylarını da paylaştı...



Kademeli tarife sisteminde aylık 150 kWh’ın değil günlük ortalama 5 kWh enerji tüketiminin göz önünde bulundurdulduğuna dikkat çeken Ali Erman Aytac, enerji tüketimlerinin düşürülmesinde uygulanabilecek bazı tasarruf tüyolarını paylaştı. Aytac, “Tüketiciler, televizyon, bilgisayar gibi elektrikli aletlerin uyku konumunda normal tüketimin yüzde 10 ile yüzde 20’si oranında enerji harcamaya devam etmesi sebebiyle bu cihazları uyku konumunda bırakmayıp güç tuşundan kapatarak, tasarruf edebilirler. Aydınlatmada LED lamba akkor lambaya göre yüzde 90’a kadar verimlilik sağladığı için tercihler LED lamba yönünde yapılmalı. Soğuk havalarda ısınma amaçlı elektrikli cihazların tercih edilmesi elektrik sarfiyatını artırıyor.

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Radyatörler, elektrikli ısıtıcılar ve klima arasında seçim yapılacaksa, klimaların daha az enerji tükettiği unutulmamalı. Fakat klimalar elektrikli ısıtıcılara göre daha düşük enerji tüketse de bu grup içerisinde en az enerji tüketen cihaz olan kombi kullanılarak daha yüksek seviyelerde tasarruf edilebilir. Vatandaşlarımız sunduğumuz verimlilik ve tasarruf tavsiyelerini www.limakuludagcomtr adresi üzerindeki Enerji Danışmanım sayfamızdan öğrenebilirler.” ifadelerini kullandı.

TEİAŞ'tan önemli açıklama: Elektrik kısıtlaması geliyor!

Elektriğe yüzde 774 zam!

BOTAŞ'tan tarife değişikliği: Zam oranı arttı!

Merkez Bankası, Türk vatandaşlığı için getirilen dövizi satın almaya başlıyor!

Altın bu inanılmaz seviyelere ulaşacak!

Emeklinin maaşı katlanıyor! 3 gün içinde hesaplarda!

Benzin ve motorine gizli zam! Dağıtım şirketleri durmuyor!

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön