26 / 04 / 2024

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Açıklanan yeni tarifelerle beraber mesken abone grubundaki müşteriler için kademeli tarife uygulaması hayata geçirildi. Ocak'dan itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya alınan kademeli tarifeye ilişkin müşterilerine bilgi veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, tasarruf detaylarını da paylaştı...



“Aralık Ayı Tüketimleri Hesaplanırken Kademeli Tarife Birim Bedellerinin Uygulanması Söz Konusu Değil”

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Son günlerde elektrik faturalarında kademeli tarifenin Aralık ayını kapsayan faturalara da yansıdığı yönündeki şikayetlerin gündemlerinde olduklarına vurgu yapan Aytac, “Elektrik faturasındaki tüketim hangi ayı kapsıyorsa, o ayın tarife uygulamalarına göre faturalandırılıyor. Faturalarda okuma günü satırında vatandaşlarımız, faturaya esas tüketimlerinin hangi zaman aralığına ait olduğunu rahatça görebilirler. Ocak ayı elektrik faturalarında hem kademeli hem kademesiz tarifeye ait dönemler var. Aralık ayına ait tüketimler kademesiz tarifeden hesaplanıyor. 31 Aralık ve öncesini kapsayan tüketimler 2021 birim fiyatlarına, 01 Ocak sonrası tüketimler ise 2022’de yürürlüğe giren kademeli tarifeye tâbi olarak hesaplandı. Tüketimden farklı bir hesaplama ya da mevzuatın dışında bir uygulama kesinlikle söz konusu değil. Elektrik abonelerimizin bu konuda hiçbir şüphesi olmasın” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön