29 / 03 / 2024

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Açıklanan yeni tarifelerle beraber mesken abone grubundaki müşteriler için kademeli tarife uygulaması hayata geçirildi. Ocak'dan itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya alınan kademeli tarifeye ilişkin müşterilerine bilgi veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, tasarruf detaylarını da paylaştı...



Açıklanan yeni tarifelerle beraber mesken abone grubundaki müşteriler için kademeli tarife uygulaması hayata geçirildi. Ocak'dan itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya alınan kademeli tarifeye ilişkin müşterilerine bilgi veren Limak Enerji Uludağ Elektrik, tarife uygulama dönemi ve günlük tüketim sınırına vurgu yaptıç.

Elektrik faturası nasıl düşürülebilir?

Kademeli Tarifede Okunan Gün Sayısı Değil, Günlük Tüketim Miktarı Önemli

Vatandaşların ay içinde hangi kademeden ne kadar elektrik kullandığına, elektrik faturalarındaki “fatura detayı” kısmında rahatlıkla görebileceklerine dikkat çeken Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun kararı ile tek zamanlı alçak gerilim mesken abone gruplarında 1 Ocak itibarıyla kademeli tarife uygulamasına geçildi. Meskenlerde, kademeli tarifede günlük 5 kilovatsaate kadar olan tüketim “düşük tüketim” tarife birim bedeli baz alınarak,  5 kilovatsaat üstü tüketim ise “yüksek tüketim” tarife birim bedeli baz alınarak toplam fatura bedeli hesaplanıyor. Günlük ortalama tüketim değerlerini ve 5 kWh’lık sınırın ne kadar aşıldığını da faturalarda görmek mümkün. Elektrik faturalarının, 25 ile 35 günlük periyotlarla okuması yapılıyor. Vatandaşlarımız okuma periyodu 30 günü aştığı takdirde yüksek tüketime gireceklerini düşünmesinler. Fatura dönemindeki gün sayısından kaynaklı farklılıkların yaşanmaması için kademe sistemi, günlük ortalama değerler kullanılarak uygulanıyor” açıklamasında bulundu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön