26 / 04 / 2024

Elektrikli araç sayısında artış hız kesmiyor!

Elektrikli araç sayısında artış hız kesmiyor!

Uluslararası Enerji Ajansı’nın verilerine göre, elektrikli araç satışları bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir. Ülkeler çok yakın bir tarihte, elektrikli araçların harici bir otomotive izin vermeyeceklerini duyurdu. Peki, elektrikli araç sektöründe durumlar ne?



Uluslararası Enerji Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre elektrikli araç satışları bu yıl rekor kırmaya hazırlanıyor.

Öte yandan ajans temiz enerji konusunda, 2050’de ‘net sıfır emisyon’ hedefine ulaşmak için otomotivin yanı sıra diğer sektörlerin de daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

UEA, küresel elektrikli araç satışlarının 2021 yılında iki katına çıkarak toplam otomobil pazarının yüzde 9’unu temsil ettiğini, 2022’de ise bu oranın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 13 oranında olmasını beklediklerini ifade etti.

Elektrikli araç sayısında artış hız kesmiyor!

UEA’nin yayınladığı verilere göre, elektrikli araç satışları 2021’de 6.6 milyon adet olurken 2022’nin ilk çeyreğinde satışlar önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 75 artarak 2 milyona çıktı.

Öte yandan gelişmekte olan ülkelerde ise şarj altyapısındaki yetersizlik ve yüksek satın alma maliyetleri nedeniyle satışların yavaşladığı bilgisine de dikkat çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön