19 / 04 / 2024

Elektrikli araç sayısında artış hız kesmiyor!

Elektrikli araç sayısında artış hız kesmiyor!

Uluslararası Enerji Ajansı’nın verilerine göre, elektrikli araç satışları bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir. Ülkeler çok yakın bir tarihte, elektrikli araçların harici bir otomotive izin vermeyeceklerini duyurdu. Peki, elektrikli araç sektöründe durumlar ne?



Elektrikli Araç Piyasası Ne Durumda?

Elektrikli araç piyasası açıklanan rakamlara göre, 2022 yılında dünya çapında yüzde 21,7 oranında büyüdü. 2030 yılına kadar bu oranın yüzde 39,21 olması öngörülüyor. Türkiye’de ise, elektrikli araçların pazar payı ağustos ayında yüzde 2,1'e yükseldi.

Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak modellerle birlikte elektrikli otomobillerin pazar payı oranını iki yıl içinde katlanması hedefleniyor.

Otomobillerin geleceği, elektrikli araçlarla yeniden yazıldı. Benzinli ve dizel motorlu geleneksel araçların yerini çevreci hibrit, plugin, hibrit ve elektrikli otomobiller devralıyor.

Elektrikli araç sayısında artış hız kesmiyor!

TÜRKİYE İÇİN ASIL GELİŞMELER İÇİN 2023-2024 YILLARINI BEKLEYİN

Şu an Türkiye'de araç sektöründe BMW, Hyundai, Jaguar, Kia, Mercedes-Benz, MINI, DFSK, Porsche, Renault, Skywell, Volvo gibi büyük markaların elektrikli modellerinin satışı yapılıyor.

Elektrikli otomobil pazarında en büyük hareketlenmeler 2023 ve 2024 yıllarında yaşanması bekleniyor. Audi, Cupra, Nissan, Opel, Peugeot, Skoda, Volkswagen gibi markalar da yüzde 100 elektrikli otomobillerini gelecek yıllarda, Türkiye'de satışa çıkarmayı planlıyor.

Ayrıca Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un ilk elektrikli SUV modeli de 2023'ün ilk çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.

Benzin derdine son! Yuki elektrikli Tria fiyatları açıklandı! 24 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye ihracatta yeni rekorlara koşuyor! Türkiye Avrupa’nın üretim merkezi haline geldi!

İhtiyaç sahipleri 3 bin 340 TL evde bakım maaşı alacak! 24 Eylül 2022 Evde bakım maaşı sorgulama ekranı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön