20 / 04 / 2024

Elektrikli otomobil satışlarında rekor! 8 ayda 3 katına çıktı

Elektrikli otomobil satışlarında rekor! 8 ayda 3 katına çıktı

Ocak ve ağustos 2022 zaman diliminde Türkiye'de elektrikli otomobil satışları 3 bin 283'e kadar çıktı. Benzinli otomobiller satış listesinde ilk sırada yer alırken, dizel otomobil satışları ise azalmaya devam etti. İşte ayrıntılar…



Türkiye'de elektrikli otomobil satışları, Ocak ve Ağustos 2022'de geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık üç kat artış ile 3 bin 283'e yükseldi.

AA muhabirinin Otomotiv Distribütörleri Derneği'nden (ODD) derlemiş olduğu verilere göre, Türkiye otomobil ve hafif ticari araçlarının toplam satışları, bu senenin sekiz ayında 2021 yılının aynı dönemine kıyas ile yüzde 8,5 azalarak 458 bin 446 adet olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu zaman diliminde otomobil satışları yüzde 9,4 azalım göstererek 354 bin 543 adet ve hafif ticari araçlarının satışları da yüzde 5,2 düşüşle 103 bin 903 adet oldu.

Otomobil pazarı motor tipine göre bakıldığında da dünya genelinde artık yavaş yavaş üretimi azaltılan ve aynı zamanda ileride üretiminin tamamen durdurulması düşünülen dizel motorlu otomobil satışlarındaki düşüşün sürmesi dikkatleri bir hayli çekiyor. Üreticilerin geçmiş senelere kıyas ile daha az dizel motorlu olan aracı piyasaya sunması da dizel satışlardaki azalımda önemli etkenlerden biri olarak düşünülüyor.

Oto gazlı otomobil satışlarında da aynı şekilde azalış kaydedildi. Gelecek zamanlarda içten yanmalı motorlu otomobillerin yerini alacağı beklenen hibrit ve elektrikli otomobillerin satışları da ise son zamanlarda olduğu gibi artmaya devam etti.

Elektrikli otomobil satışlarında rekor! 8 ayda 3 katına çıktı


Geri Dön