20 / 04 / 2024

Elektrikte kara kara düşündüren haber Yüzde 500 arttı

Elektrikte kara kara düşündüren haber Yüzde 500 arttı

Elektrik maliyetleri bir yılda yüzde 500 arttı. 2022’de mesken elektrik fiyatlarının toplamda yüzde 236 zamla 1.59 liraya, sanayi elektrik fiyatlarının yüzde 304 zamla 2.62 liraya, ticarethane elektriğinin yüzde 245 zamla 2.43 liraya ulaştığını açıkladı.



Ekonomistler ise elektrik maliyetlerinin artmasıyla birlikte elektrikte fiyat artışının devam edebileceğini belirterek şunları söyledi:

“Maliyet analizi sonucunda maliyetler yüzde 500 artmasına rağmen son kullanıcıya yansıyan elektrik fiyatları bu maliyetin yaklaşık yarısında kaldı şöyle ki vatandaş maliyet artışından sadece yüzde 50 oranında etkilendi. Öte yandan elektrik üretiminde hatırı sayılır bir payı olan doğal gaz maliyetlerindeki artışın bile piyasa fiyatlarına tam olarak yansımadığını görüyoruz. Bu bilgiler ışığında ilerleyen günlerde son kullanıcı elektrik fiyatlarının artması sürpriz olmaz.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön