26 / 04 / 2024

Eli Aseo: Arsa fiyatları satışı zor hale getirdi!

Eli Aseo: Arsa fiyatları satışı zor hale getirdi!

Bulvar İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Eli Aseo, emlakkulisi.com sektör buluşmaları toplantısında arsa fiyatları ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu...




30 Mart'ta gerçekleştirilen Emlakkulisi.com Sektör Buluşmaları toplantısında söz alan Bulvar İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Eli Aseo, konut sektörünün sıkıntılarına ilişkin değerlendirme yaptı.


Arsaların hakettiklerinin üzerinde rakamlarla müteahhitlere verildiğini söyleyen  Eli Aseo, bu durumun fiyatları yükselterek, satışları zor hale getirdiğini dile getirdi.



Bulvar İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Eli Aseo'nun konuşması şu şekilde;


"Firma ismi vermeyeceğim ama bazı müteahhitlerin inatlaşması diyeceğim. Arsalar çok hak ettiklerinin üzerinde rakamlarla müteahhitlere verildi. Kat karşılığı anlaşma oranında, hem satış fiyatı anlamında. Bugünlere gele gele fiyatları satışı zor bir hale getirdi. Bugün yüzde 50'nin aşağısında kat karşılığı anlaşma şansınız yok. Bunun üzerine katkı payı için bankaya yüklenen maliyetler yüzde 20'leri buldu en son kampanyada. Geçici birtakım çalışmalar yapıldı ama KDV oranı yüzde 18 çoğu yerde şuanda. Bunların hepsini üst üste koyarsak pazarlama maliyetlerinin artışıyla 5-6 bin liranın altında satış şansı bırakmadı tabi müteahhitlere bu da merkeze gelindiği zaman 10 bin lira seviyelerinde de yapılıyor ister istemez.  Bugün 1+1 yatırım amaçlı alınan dairelerde bile 500 bin lira ile 1 milyon liraya kadar rakamlar konuşulmaya başlandı.  Bu da satışı git gide zorlaştırıyor. Oturum amaçlı 3+1, 4+1 dairelerin konuştuğumuz zaman da rakamlar tabi çok daha fazla yükseliyor. Bu anlamda işler zorlaştı tabi ki. Bu kampanyalar da yarın itibariyle hayırlısıyla bitecek. 15 gün sonra da referandum sonuçlanmış olacak. "




Geri Dön