29 / 03 / 2024

Elmalı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi açıldı!

Elmalı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’ni törenle hizmete açtı.



 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı’da hayata geçirdiği ‘Elmalı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı İlhami Yıldıran ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


Başkan Türel, konuşmasında ‘Halk Eğitim Merkezi’ binasını yenileyerek Elmalı’ya bir kültür merkezi kazandırma sözü verdiğini belirterek “Allah’a şükrediyorum bugüne kadar vatandaşlara ne söz verdiysek tek tek yerine getirme şansını buluyoruz. İşte bugün de Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi’mizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Aslında merkezimiz hizmete girdi. Vatandaşlarımız buradan istifade etmeye başladı. Açılışını yapmaya ancak vakit bulduk. Bu kültür merkezimizde yok yok. 1985’ten beri maalesef yılan hikâyesine dönen adeta sürüncemede kalmış bir proje. Ve şimdi kapalı yüzme havuzumuz var. Geçmişte Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tamamlanan Sayın Atilla Koç’un da burada kulaklarını çınlatalım. Minnetle yad edelim. Emekleri için de kendisine teşekkür edelim. Sağ olsun onların da talimatları ile bu tesisi tamamladık ama bir tesisi tamamlamak yetmiyor. O tesisi en verimli şekilde çalıştırmak da gerekiyor.  Böylelikle biz Büyükşehir Belediyesi olarak Kültür Turizm Bakanlığı’ndan bu binanın devrini aldık yanına yüzme havuzumuzu yaptık. Şimdi yüzme havuzumuz hanım kardeşlerimize gündüz saatlerinde, erkeklere de akşam saatlerinde hizmet veriyor” diye konuştu.



Otogar ihalesi 25 Eylül’de


Elmalı Otogarı’nın 25 Eylül’de ihalesinin yapılacağını açıklayan Başkan Türel, en kısa zamanda yer teslimi yaparak inşaatını tamamlamayı planladıklarını belirtti.


 “Türkiye’de bir ilçede asfalt plenti tesisi kuran tek büyükşehir 2014 senesinde Antalya Büyükşehir Belediyesiydi” diyen Başkan Türel, “Elmalı artık Demre’ye Kaş’a kadar asfalt ihtiyacımızı karşılayabiliyor. Elmalı bizim için fevkalade önemli bir ilçemiz” dedi. Başkan Türel, konuşmasında bir müjde verdi: “Birçok ilçemizde başarıyla uyguladığımız engelsiz ulaşım aracımızı şimdi Elmalıya da kazandırıyoruz. Ve inşallah kısa sürede ihalesini tamamlayıp Elmalı’daki engelli kardeşlerimizi bu merkeze daha rahatlıkta taşıyacağız. Bütün bunları bir olduğumuz için yapıyoruz” diye konuştu.


Geri Dön