19 / 04 / 2024

Elon Musk ile Jeff Bezos uzay istasyonu tesisi satın almak istiyor!

Elon Musk ile Jeff Bezos uzay istasyonu tesisi satın almak istiyor!

Uçuk projelerin fizikçisi Elon Musk ile Amazon’un kurucusu Jeff Bezos uzay istasyonu sahibi olmak için bir yarışta. Musk, NASA’nın sattığı tesis için daha atak. Bezos ise paraya güveniyor



Sıradan milyarderler birbirlerinden iyi araba ya da evler için çalışırken Elon Musk ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, bir uzay istasyonu sahibi olabilmek için  kavgaya tutuştu. İki milyarder de Florida’daki Kennedy Space Center’ı almak istiyor. Elon Musk’ın şirketi SpaceX, mühimmat deposu olarak kullanılan alana kargo servisi veriyor. 


‘UZAY LOBİSİ’ İŞBAŞINDA


Musk’ın tesisi almak için yaptığı lobideki en büyük destekçi Senatör Trent Lott. Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin ise iki eski politikacıya güveniyor. İstasyonun özel sektöre satılmaması gerektiğini söyleyen bazı politikacılar ise NASA’ya uyarı mektupları yazıyorlar.


BEZOS PARASINA GÜVENİYOR 


Bezos ve Musk’ın istasyonu satın alma yarışında Bezos’un birkaç adım önde olduğunu söylemek mümkün. 29.4 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin 17. adamı olan Bezos’a karşı Tesla Motorları’nın sahibi Elon Musk’ın 8.8 milyar dolarlık serveti bulunuyor.


MUSK, RANDEVU İSTEDİ


NASA mayıs ayında istasyon için teklif toplamaya başladı. Şirketler ise lobi faaliyetleri için de kesenin ağzını açtı. SpaceX, bu yıl 540 bin dolar harcadı. Bezos ise sadece 20 bin doları lobi faaliyetlerine ayırdı. NASA yaptığı açıklamada Musk’ın şirketinin satışla ilgili randevu istediği belirtildi.

Akşam


Geri Dön