24 / 04 / 2024

Kripto para madencileri Elon Musk'la çalışmak isteyecek iddiası!

Kripto para madencileri Elon Musk'la çalışmak isteyecek iddiası!

Son zamanlarda kripto paralar gündemden düşmüyor. Tesla CEO'su Elon Musk da yaptığı açıklamalarla kripto para piyasalarını sallıyor. Musk'ın kripto para madenciliği faaliyetinde bulunan bir şirketle yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıktı.



Son zamanlarda kripto paralar gündemden düşmüyor. Kripto para ve Bitcoin’le ilgili sık sık açıklamalar yapan dünyanın en zengin insanlarından ve Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz haftalardaki bir açıklamasıyla Bitcoin’de büyük bir sarsıntı yaratmıştı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Bitcoin'in üretim sırasında doğanın büüyk hasar gördüğünü dile getirdi ve Tesla’nın Bitcoin ile satış gerçekleştirmesini de askıya aldığını belirtti. Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden de bazı “kripto para madencileri” ile görüşeceğini açıkladı.

Kripto para madencileri Elon Musk la çalışmak isteyecek iddiası!

Pazar günü yapılan bu görüşmenin perde arkası ABD medyası tarafından açıklandı. ABD’nin popüler TV kanallarından CNN, Musk’ın görüştüğü Marathon Digital Holdings isimli kripto para madeni faaliyetinde bulunan şirketin CEO’su Fred Thiel ile konuştu. Musk ile yapılan toplantının ayrıntılarını açıklayan Thiel, “Bu toplantının amacı Elon’un Bitcoin madenciliği endüstrisinde ne kadar enerji kullanıldığını görmekti. Bitcoin üretilirken karbon salınımı olmamasının mümkün olup olmadığına dair bir resmi çizmekti. Genelde bizim üretimimiz sırasında yüzde 70 karbon salınımı yapmıyoruz. Gelecek yıl tamamen karbon salınımsız bir şekilde üretim amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

“ELON MUSK İLE ÇALIŞMAK İSTEYECEKLER”

Thiel konuya ilişkin şunları kaydetti: 

Kripto para madencileri Elon Musk la çalışmak isteyecek iddiası!

“Elon çok zeki bir adam. Kafasının karıştığını sanmıyorum. Bence bizimle görüşmesinin sebebi doğru verilere erişebilecek olmasında yatıyor. Ortada birbiriyle çelişen çok fazla veri var. Çin dışında endüstri yüzde 70 karbon salınımsız bir sisteme geçiş yapıyor. Bitcoin madencileri doğaya zarar veren büyük oranda enerji harcamıyor. Elon’la görüşmemizin bir diğer sebebi de onunla sohbet etmek ve endüstriyi nasıl daha güvenilir yapabileceğimizi konuşmaktı.” 

Elon Musk’ın sektöre olumlu katkılarının bulunacağına dikkat çeken Thiel, “Musk’ın sahibi olduğu Tesla’nın enerjiyi depolama konusunda çok büyük bir tecrübesi var. Dolayısıyla onun sektöre büyük katkı sağlayacak teknolojilere erişimi olduğunu düşünüyorum. Endüstrinin bu teknolojilere erişimi sebebiyle Musk ile çalışmak isteyeceğini düşünüyorum, özellikle bitcoin madenciliği konusunda” açıklamasında bulundu.

Bitcoin'de ayı sezonu başladı mı?

Elon Musk'tan Dogecoin açıklaması!

Kripto paralar çevreye zarar veriyor mu? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön