26 / 04 / 2024

Elon Musk'tan sonra kaybetti! İşte Twitter'ın 2022 tablosu

Elon Musk'tan sonra kaybetti! İşte Twitter'ın 2022 tablosu

Araştırma firması Pathmatics'in Reuters için derlediği bilgilerde , Elon Musk'ın devralınmasının ardından Twitter'daki en iyi reklam verenler, şirketin gelir kaynağına yapılan son şoku harcamalarının kısılması ile yaptı.



Pathmatics tahminlerine göre, Twitter'daki en iyi 30 reklamcıdan 14'ü, Musk'ın 27 Ekim'de görevi devralmasının ardından platformdaki tüm reklamları durdurdu. Dört reklamveren, Musk'ın satın alınmasından önceki haftaya göre yıl sonuna kadar harcamalarını %92 ila %98,7 oranında azalttı.

Pathmatics'e göre, genel olarak, en büyük 30 şirketin reklam harcamaları, altı şirketin harcamalarındaki artışa rağmen, %42 düşerek Kasım ve Aralık ayları için tahmini 53,8 milyon $'a geriledi.Pathmatics, Twitter reklamlarıyla ilgili daha önce bildirilmeyen rakamların tahmini olduğunu söyledi.

Elon Musk tan sonra kaybetti! İşte Twitter ın 2022 tablosu

Firma tahminlerini, kullanıcı deneyimini taklit edenlerin yanı sıra masaüstü tarayıcılardaki ve Twitter uygulamasındaki reklamları izleyen teknolojilere dayandırıyor.Kasım ayında Twitter Spaces'ta düzenlenen bir etkinlikte reklamları duraklatan şirketler konusuna değinen Musk, reklamverenlerin "bir dakika vermek isteyip istemediğini" anladığını söyledi. "İşlerin nasıl geliştiğini görmenin en iyi yolu (Twitter'da) sadece Twitter kullanmaktır" diye ekledi.


Geri Dön