23 / 04 / 2024

Emaar Türkiye, güneyde yeni projelere imza atacak!

Emaar Türkiye, güneyde yeni projelere imza atacak!

Emaar, Türkiye'deki yatırımlarına hız verdi. Çamlıca'da 2,3 milyar dolarlık proje inşaatı devam eden Dubai merkezli Emaar, gözünü güneye dikti.



Dubai'de 1997'de kurulan, Türkiye'ye ise 2006 yılında giriş yapan, Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşit El Maktum'un da ortak olduğu gayrimenkul şirketi Emaar, Türkiye'deki yatırımlarına hız verdi. Çamlıca'da 2,3 milyar dolarlık proje inşaatı devam eden Dubai merkezli Emaar, gözünü güneye dikti. 


Kentsel dönüşüm projelerine de sıcak bakan Emaar, Avrupa yakasına lüks outlet açmaya hazırlanıyor. Emaar Properties Regional CEO'su Ozan Balaban, gayrimenkul sektörünü ve yeni projelerini konuştuk. 


Emaar Square projesinin detayları hakkında bilgi verir misiniz? 

Emaar Türkiye, İstanbul Çamlıca'daki Emaar Square projesinde inşaat çalışmalarına devam ediyor. 73 dönüm arsada 2.3 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen projede konut, otel, ofis ve alışveriş merkezi yer alıyor. Emaar Square için Emaar Turizm ve Eğlence Grubu'nun 5 yıldızlı markası Address'i Türkiye'ye getirdiklerini belirten Ozan Balaban, "46 kattan oluşan The Address Residence İstanbul'un ilk 11 katında The Address Hotel, 183 odasıyla yer alacak. Projede ayrıca 197 dayalı döşeli ev olacak" dedi. 


Projede satışlar ne aşamada? 

The Address Residence İstanbul bünyesinde ilk etapta ıoo daire satışa sunduk. 58 daire Dubai'de tek günde satıldı. Toplamda 90 daire, l haftada sahibini buldu. Metrekare satış fiyatları 5 bin 500 dolarla 8'bin 500 dolar arasında. Address'deki evleri yatırım için alanlara kiralama hizmeti sunacağız. 


Dayalı döşeli evleri alanlar kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verecek. Tüm hizmeti biz sağlayacağız. Ortadoğu ve Uzakdoğulu turistler 25-25 metrekare odada değil evde konaklamak istiyor. Bu nedenle Address'te yer alan 78-234 metrekarelik dairelere yoğun ilgi bekliyoruz. 


Address İstanbul'un en üst katındaki 4 dairenin fiyatı 7-5 milyon dolar. 8 metre tavan yükseliği olan bu evlerden biri Dubai'de satıldı, biri Türkiye'de rezerve edildi. The Address Residence İstanbul dışında, satışa sunduğumuz 700 evin yüzde 8o'ini sattık. Bu evlerin metrekare fiyatları 3 bin 900 dolar ile 6 bin 500 dolar arasında değişiyor. Daireleri ekim ayında teslim etmeyi planjıyoruz. 


AVM projelerine de imza atıyorsunuz. Projeleriniz neler? 


Emaar Square'daki 150 bin metrekareden fazla kiralanabilir alam olan AVM'nin 2016'mn üçüncü çeyreğinde açacağız. Büyükçekmece'de outlet projesine imza atacağız. Büyük bir grupla birlikte farklı bir AVM yapacağız. 

Yabancı markaların yanında yerli markalar da olacak. 125 milyon dolarlık yatırım ile 45 bin metrekarelik bir alanda inşa edeceğiz. 


Yeni bölgelerde yatırımlarınız olacak mı? 


Bodrum'a bakıyoruz, The Address Resort olabilir. Yani yatırım için İstanbul ile Antalya arasmdaki kıyı şeridiyle ilgileniyoruz. Otel grubumuzu büyütmek istiyoruz. Antalya Belek'te konut, ofis ve oteli bulunan karma bir gayrimenkul projesi gerçekleştireceğiz. İstanbul'a baktığınızda 10 milyon turist çekiyor, ben şehrin en az 30 milyon turisti hak ettiğini düşünüyorum. 0 yüzden İstanbul'un geleceğinde turizmin çok büyük önemi var. 


Kentsel dönüşüm ile ilgileniyor musunuz? 


Kentsel dönüşümle de çok ciddi ilgileneceğiz ama orada gri alanlar devam ediyor. Bu konuda iptaller ve davaların netleşmesi gerek. Halka açık olduğumuz için yatırımcımıza çok net cevaplar verebilmemiz lazım. İşin matematiği uyarsa dönüşüme bu yıl başlarız. Beyoğlu ve birkaç ilçe ile ilgileniyoruz. 


Sektörün geleceği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?


İnşaat sektörü var ise Türkiye büyür. Geçen sene ülkemizin büyümesinin 2.9'da kalmasının nedeni gayrimenkul sektörünün; seçim, siyaset, Rusya gibi olaylardan etkilenmesi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın söylemleri de bu noktada büyük önem taşıyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü inşaat. 2023 hedefleri içinde yer alan büyük projeler hep inşaat projeleri... 3. Havaalanı, Kanal İstanbul, 3. Köprü. İstanbul - izmir otobanı, şehir hastaneleri start aldı. Tabii burada hemen fabrika kapatıp hemen konut yapalım olmamalı. Düzenli planlı projeler hayata geçirilmeli diye düşünüyorum. Sanayi ve inşaat birlikte destekmeli. 


Şimdilik dört ülkeden sorumlu


Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties'in. Türkiye pazarına girdiği 2006 yılından beri Emaar Türkiye CEO'luğu görevini başarıyla yürüten olan Ozan Balaban'ın görev yetki alanı genişletilerek 1 Kasım 2014 itibariyla Regional (Bölgesel) CEO olarak görevlendirildi. Ozan Balaban, yeni görevinde Emaar Properties'in Fas.

 

Ürdün ve Pakistan operasyonlarından sorumlu olacak ve aynı zamanda Emaar Türkiye'deki görevine de devam edecek. Balaban," Emaar'ı Türkiye'de ben kurmuştum. Bu yıl sekizinci yılım. Güzel bir sürpriz oldu, Emaar Properties Regional CEO'su olarak görevlendirildim. Fas'tan Pakistan'a kadar bir coğrafyada çalışıyorum. Şu anda aktif dört ülke var. 4 tane de aslında aktif ama Suriye ve Irak gibi savaştan dolayı bekletilen ülkeler var. Fas ve Ürdün'de büyük yatırımlarımız mevcut, örneğin Pakistan'da Karaçi 23 milyonluk bir şehir. Ne yapsanız satıyor, ihtiyaçları ve paraları da var. büyük bir pazar bence. Burada da kaliteli işler yapma peşindeyiz" dedi. 



Geri Dön