16 / 04 / 2024

Emay İnşaat haciz işlemleri ve alacak takiplerinden kurtuluyor!

Emay İnşaat haciz işlemleri ve alacak takiplerinden kurtuluyor!

2018 Kasım'da konkordato ilan eden Emay İnşaat'ın bir yıllık kesin mühlet süresi doldu. Firma yıl sonuna kadar mahkeme korumasında faaliyetlerine devam edecek.  



İstanbul'da gerçekleştirdiği önemli projelerle tanınan ve 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62 nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusu yapan, Kent Plus markalı konutları ile tanınan Emay Inşaat'ın bu arada bazı inşaatlarının mülkiyetinin de kredi kullandığı bankalara geçtiği konuşulmustu.

Yaklaşık 1.5 yıldır devam eden konkordato sürecinde yeni gelişmeler oldu. Malum konkordato süreçlerinde önce geçici mühlet, sonra da bir yillik kesin mühlet veriliyor. Şirket bu süreçte mahkeme korumasında olduğu için haciz işlemleri ve alacak takiplerinden kurtuluyor, finansal açıdan daha rahat bir ortama kavuşuyor. Bu süreçte de mahkemeye sunduğu projelerle iyileşmeye çalışıyor.

Emay İnşaat'ın bir yıllık kesin mühlet süresi dolmuş. Durumunu değerlendiren 1. Asliye Ticaret Mahkemesi firmaya altı aylık ek süre vermiş. Firma yıl sonuna kadar mahkeme korumasında faaliyetlerine devam edecek. Bu son hak. Bunu iyi Kent Plus değerlendirmesi gerekiyor. 

Emay İnşaat konkordato istedi!

Emay İnşaat'ın 1 yıl kesin mühleti 6 ay daha uzatıldı!

 


Geri Dön