19 / 04 / 2024

Emekli Ocak zammı ne kadar olacak?

Emekli Ocak zammı ne kadar olacak?

Her yıl Ocak ve Temmuz ayında emekli maaşlarında artış yaşanıyor. Maaşların artışındaki en önemli etken ise, enflasyon rakamları oluyor. Merkez Bankası Eylül ayı beklenti anketine göre ise, emekliler Ocak yüzde 5.4 oranında zam alacak. Peki, emekli Ocak zammı ne kadar olacak?



Emekli maaşları ile ilgili son dakika haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere, Emekli maaşlarına Ocak ayında yapılacak zam miktarı ile ilgili son dakika haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere, emekli maaşlarına yapılacak zam miktarlarında en önemli etken, enflasyon rakamları oluyor. Son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre ise, maaşlarda yaşanacak artış belli oluyor. Peki, emekli Ocak zammı bu yıl ne kadar olacak? İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2021'in Ocak ayında milyonlarca kişinin maaşı artacak. Bunların başında da emekliler geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak'ta, 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Bu nedenle veriler merakla beklenirken, ipuçları da gelmeye başladı.

BEKLENTİ ANKETİNE GÖRE YÜZDE 5,4 ZAM

Merkez Bankası'nın eylül ayı beklenti anketindeki enflasyon tahminleri, zam oranı için ilk ipucunu verdi. Ekonomistlerle yapılan beklenti anketinde, 2020 yılı enflasyon tahmini yüzde 11,46 çıktı. Bu tahmine göre; ikinci 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur'luların zam oranı yüzde 5,4 olacak.

MAAŞLAR 344 LİRA ARTACAK

Bu tahmin gerçekleşirse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde 344,27 liraya varan artış gerçekleşecek. En yüksek aylık net 6 bin 375 lira 37 kuruştan, 6 bin 719 lira 64 kuruşa çıkacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön