25 / 04 / 2024

Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergide emekliler de dahil bazı mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, "Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı..



Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergide mesken sahipleri için muafiyet uygulaması bulunuyor. Muafiyetten yararlanabilen kimseler arasında emekliler de yer alıyor.


Peki, emekliler emlak vergisinden ne zaman ve nasıl muaf olabilir? Siz de "Emekli olunca emlak vergisi ödeyecek miyim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Vergiden muaf olmak için öncelikle sahip olunan evin "tek" olması ve kişinin gelirinin olmaması gerekiyor. Başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları vergiden muaf olabiliyor.


Emeklinin vergiden muaf olabilmesi için çalışmaması ve başka bir yerden gelirinin olmaması gerekiyor. Tek meskenin yanında yazlık eve de sahip olan emekliler vergiden muaf tutulmuyor. Buna göre emekliler de başka gelirinin olmaması halinde vergiden muaf tutuluyor.


Emekli olunduktan sonra bir dilekçe ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Koşullara uygun emekliler, başvurularının ardından vergi ödemelerinden muaf oluyor.




Emlak vergisi aylık gecikme faizi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön