19 / 04 / 2024

Emeklilere 7 bin 500 TL promosyonda flaş gelişme: Mutlaka yapmanız gerekiyor

Emeklilere 7 bin 500 TL promosyonda flaş gelişme: Mutlaka yapmanız gerekiyor

Emeklilere verilen promosyonlarla ilgili flaş gelişmeler yaşandı. Tüketici uzmanı Aydın Ağaoğlu, daha az promosyon alan emeklilerin izleyeceği yol hakkında açıklamada bulunup, "En yüksek veren bankayı seçin" dedi.



Lakin başka bir banka emekli hesabını kendine taşımayı karşıdaki bankaya borcu var diye kabul etmezse bu durumu da Rekabet Kurumu’na şikayet edebilirler. Çünkü hukuka aykırı olan blokaj işlemi nedeniyle diğer banka emeklinin maaş hesabını kendisine almayı reddediyorsa burada hukuka aykırı şekilde eylem birliği söz konusudur. Yani bankalar takındıkları hukuksuz tavrı birbirlerini destekleyerek sürdürmektedirler. Ayrıca emekli maaşına blokaj konulamayacağına dair Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun kararı mevcuttur. 

Önemli bir husus da borcundan ötürü takibe düşmüş emeklilerin maaşları hukuken haczedilememekle birlikte promosyon, bayram ikramiyesi ve benzeri ek gelirlere el konulabilmektedir. 

EN YÜKSEK VEREN BANKAYA YÖNELSİNLER

Araştırmalarını sürdürsünler en yüksek meblağı yatıran bankaya yönelsinler. Ben görüştüm 20 Temmuzda bana 4 bin lira verdiler ben de yapılandırdım. Şimdi tekrar müracaat ettiğimde 7 bin 500 lira olarak revize edildi. 20 gün oldu daha 7 bin 500 lira olarak revize edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön