04 / 05 / 2024

Emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber! Tarih açıklaması geldi!

Emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber! Tarih açıklaması geldi!

EYT bekleyenlere müjdeli haber geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen EYT için resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emekli olabilmek için EYT yasasının çıkmasını bekleyen vatandaşlar, konu hakkında son gelişmeleri yakından takip ediyor.



ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN'DEN 'EYT' AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, katıldığı bir televizyon programında "EYT ne zaman çıkacak?" sorusuna şöyle yanıt verdi:"Buradaki sorun yaş şartına takılanlar. Bu konuda AYM kararı var. AYM, yaş da bu işin şartlarından biri, yerine getirilmelidir diyor.Sigorta sistemi prime dayalıdır. Prim ödeyen insan ile emekli olan insan sayısı arasında bir oran var. Devlet düzenlemeleri yaparken, yasal değişiklikleri yaparken bunlar dikkate alınıyor. Bize haksızlık yapıldı diyorlar. Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Bu bizim sorumluluk alanımızdır."

Peki EYT'den kimler faydalanacak? İşte merak edilenler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön