10 / 05 / 2024

Emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber! Tarih açıklaması geldi!

Emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber! Tarih açıklaması geldi!

EYT bekleyenlere müjdeli haber geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen EYT için resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emekli olabilmek için EYT yasasının çıkmasını bekleyen vatandaşlar, konu hakkında son gelişmeleri yakından takip ediyor.



EYT'DEN KİMLER FAYDALANACAK?

EYT yasası 9 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanları kapsayacaktır. Yani 8 Eylül 1999 son sigorta tarihi olacaktır. Yıl koşulunda erkekler için 25 yıllık sigortalılık süresi göz önüne alındığında, son tarihte sigortalı olanların yıl şartı 8 Eylül 2024'te tamamlanacak.

Kadınlarda bu süre 20 yıl olduğu için 8 Eylül 2019'da süre tamamlanmıştır. Örneğin, 6 Kasım 2021 tarihine kadar yıl şartını tamamlayanlar, 6 Kasım 1996 tarihinden önce sigortalı olan erkek vatandaşlar tarafından karşılanacaktır. 1996 ile 1999 yılları arasında sigortalı olanlar, 25 yılı doldurduklarında koşul sona erecektir.

Erken yaşta emekli olmak isteyenler için haber geldi! Erdoğan açıkladı!

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL?

Kripto ödemelerde Bitcoin zirveden düşüyor!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

20 Ocak A101 aktüel ürünler kataloğunda neler var? Bu haftaki dev fırsatlar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön