26 / 04 / 2024

Emekliye 355 TL intibak zammı olacak mı?

Emekliye 355 TL intibak zammı olacak mı?

Memur ve memur emeklilerine 3600 ek gösterge zammıyla ilgili çalışmalar başlıyor. 2000 sonrasında emekli olan milyonlarca vatandaş intibak düzenlemesinin ne zaman gündeme geleceğini merak ediyor...



Emeklilere intibak müjdesigeldi mi? Sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Milyonlarca memur ve emekli memur için 3600'lük ek gösterge zammı çalışmaları başlıyor. Polis, hemşireler, öğretmenler, imamlar maaşlarına yeni zam alıyor. Artan yeni maaşlar Ocak 2022 yılında hesaplara yatırılacak. Öte yandan 2000'den sonra emekli olanlar intibak düzenlemesinin ne zaman gündeme geleceğini merak ediyor.

A Haber'de yer alan habere göre; Hazırlanacak kanun taslağı ile sistem devreye girecek.  Bu, başlıklar arasındaki gösterge dengesizliğini düzeltecektir. Sözleşme ile yapılan toplu sözleşme sonucunda milyonlarca memurun 2 yıllık zamları ve sosyal hakları belirlendi. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar, aynı düzenlemenin daha önce emekli olanlara da uygulanmasını bekliyor. İşte merak edilenler..

Emekliye 355 TL intibak zammı olacak mı?

EMEKLİ İNTİBAK YASASI ÇIKACAK MI?

İntibak bekleyen emekliler, 2000 yılı öncesi aynı prim kazançları ve prim gün sayısı ile emekli olanların, aldıkları maaştan daha fazla emekli maaşı aldıklarını ve maaş farkının intibakla bitmesini istediklerini söylüyorlar. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet süresine bağlı olarak farklı zamlar olacak.

Emekliye 355 TL intibak zammı olacak mı?

 

İNTİBAK YASASIYLA NE KADAR ZAM GELECEK?

Yani düzenleme, her emekliye farklı şekilde oranlarda yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı.

Emekliye 355 TL intibak zammı olacak mı?

HANGİ EMEKLİ NE KADAR EK ÖDEME ALACAK?

Her ay maaşlarıyla birlikte yüzde 4-5 ek ödeme alan emekliler, bu oranın günümüz şarlarında düşük kaldığını belirterek yükseltilmesini talep ediyor.

Talep ise yüzde 10'a çıkarılacağı yönünde. Türkiye Emekliler Derneği'nin (TUED) gündeme getirdiği bu talebin gerçekleşmesi halinde emeklilerin ek ödeme tutarlarında önemli artış olacak. Emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 10'luk ek ödeme almaya başlayacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirlerinde 361 liraya kadar artış olacak. En yüksek maaşı 6 bin 28 lira olan emekliye 241,15 lira yerine 602,87 lira ek ödeme yapılacak.

Emekliye 355 TL intibak zammı olacak mı?

EŞİTLİK SAĞLANACAK

2000 yılından önce emekli olan SSK'lılar için intibalk yasası çıkarılarak 2 milyonu aşkın emekli 355 liraya kadar zam aldı. Hatta yapılan bazı hatalar nedeniyle maaşları eksik tespit edilen 2 bin 500 emekliye 22 bin lira toplu ödeme yapıldı. 31 Aralık 1999 tarihinde emekli olan bir vatandaş bu haktan yararlanırken, 1 Ocak 2000'de yani bir gün sonra emekli olan vatandaş bundan yararlanamadı.

Emekliye 355 TL intibak zammı olacak mı?

İNTİBAK ZAMMI İÇİN YENİ GELİŞME

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 öncesinde emekli olanlar ile sonrasında emekli olanların aylıkları arasında farklılıklar bulunduğunu belirterek, 2000'den sonra emekli olanların aleyhine olan bu farklılığın intibakla giderilebileceğini söyledi.

2000'den sonra emekli olanlara intibak uygulanmasını yıllardır talep ettiklerini anımsatan Ergün, "2000 yılı öncesi ile 2000 sonrası emeklilerin aylıkları arasında ortalama 300 lira fark söz konusu. 2000 öncesinde emekli olanlar için yapılan intibakın, yeni yılda 2000'den sonra emekli olanlara da uygulanmasını istiyoruz. Bu talebimizi içeren bir mektup yazıp, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdik." dedi.

Bazı dönemlerde emekli maaşlarındaki artışın emeklileri kısmen rahatlattığını ifade eden Ergün, sosyal güvenlik mevzuatında ve aylık hesaplama yöntemlerinde yapılan değişiklikler nedeniyle emekli maaşlarında istenilen eşitlik seviyesinin sağlanamadığını, Ekim ayı itibarıyla emeklilerin maaşlarında istenilen eşitliğin sağlanamadığını söyledi. 2008'de çalışma süresi uzadıkça emekli maaşı kayıpları arttı.

İşte o karar! Emekliye 355 TL zam yolu açılıyor!

En düşük emekli maaşı 'asgari ücret' seviyesinde olmalı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön