25 / 04 / 2024

Emekliye bayram ikramiyesinde son dakika: Hala zam haberi gelmedi! 

Emekliye bayram ikramiyesinde son dakika: Hala zam haberi gelmedi! 

Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerinin kaç lira olacağını merak ediyor. Peki emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacak? Bayram ikramiyesi kaç lira olacak? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o soruların yanıtları...



EMEKLİ 2018'DE 1.000 TL'LİK BAYRAM İKRAMİYESİ İLE NE ALABİLİYORDU?

Emekli bayram ikramiyelerine gelecek zammı umutla bekleyen milyonlarca emekli, ilk ikramiyelerini 4 sene önce aldı. 2018'de ilk kez verilen emekli ikramiyesiyle 5 gram altın alınabilirken, şimdi sadece 1 gram altın alınabiliyor. 

1.000 liralık emekli bayram ikramiyesinin verildiği 2018 yılında dolar 4,66 lira, gram altın 190,70 lira, çeyrek altın 313 lira, Cumhuriyet altını ise 1.275 liradan satılıyordu. 

Söz konusu süreçte 1.000 liralık ikramiyeyle emekli 224,21 dolar, 953,5 liraya 5 gram altın, 939 liraya 3 adet çeyrek alınabiliyordu. 

Emekliye bayram ikramiyesinde son dakika: Hala zam haberi gelmedi! 

Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? 

Habertürk'te yer alan habere göre; bu sene yaşanan yüksek enflasyon ve piyasadaki pahalılık sebebiyle emekli ikramiyelerinin 1.500 TL ile 1ç.750 TL arasında bir tutara ulaşması öngörülüyor. Fakat bayram ikramiyelerine yapılacak zamla ilgili kesin bir açıklama henüz gelmedi. 

Memur emeklileri Ocak 2022'de yüzde 30.5 oranında zam alırken, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine 25.47 zam yapıldı. Ocak'ta zam farkından faydalanamayan SGK ve Bağ-Kur emeklileri bayram ikramiyelerini zamlı almak istiyor. 

Kulislerde dile getirilen iddialara göre, emekli bayram ikramiyelerine yüzde 30 seviyesinde zam yapılması ve ikramiye tutarlarının 1.300 ile 1.400 TL arasına ulaşması öngörülüyor.

Motorine indirim geldi! Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Petrol Ofisi, Opet, Shell, BP ve Total 15 Nisan fiyat listesi

En az ilkokul mezunu 100 binden fazla personel alınacak! 18- 60 yaş arası herkes E-devlet'ten başvurabilir!

Çiftçiye müjde! Resmen açıklandı! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön