26 / 04 / 2024

Emekliye ek ödeme müjdesi! Yüzde 10 zam! Hangi emekli ne kadar alacak?

Emekliye ek ödeme müjdesi! Yüzde 10 zam! Hangi emekli ne kadar alacak?

Emekli, dul ve yetimlere maaşın yüzde 4-5 oranında ek ödeme veriliyor. Emekli maaşlarına tutar hesaplanarak ekleme gerçekleşiyor. TÜED tarafından ek ödemelerde artış için teklif yapıldı. Bu kabul edilirse yeni ek ödemeler nasıl olacak?



Emekliye ek ödeme müjdesi geldi. ‘Hangi emekli ne kadar alacak?’ sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında. Vergi iadesinin yerine de gelen ek ödeme maaşın yüzde 4-5'i oranında hesaplanarak eklenmekte. Halen net maaşı 3 bin 128 TL’nin altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor. TÜED tarafından ek ödeme artış talebi oluştu. Peki, ek ödeme kime, ne kadar verilecek?

TÜED GÜNDEME TAŞIDI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün de konu ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı, emeklilere verilen 'ek ödeme'nin artırılması talebinde bulundu. Günümüzde yüzde 4 ek ödemenin önemini olmadığını ifade eden TÜED Başkanı Ergün, "Ek ödeme tutarı yüzde 10'a çıkarılmalı" dedi.

HER AY ÖDENECEK

Türkiye Emekliler Derneği'nin teklifi hayata geçer ise emeklilerin ek ödeme tutarları iki katını bulacak, hatta aşacak. Emekliler ile dul ve yetim kişiler de her ay maaşlarının yüzde 4-5'i yerine yüzde  10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak. Bu şekilde maaşı net 3 bin 500 TL olan ayda 140 TL yerine 350 TL, 5 bin TL olan 200 TL yerine 500 TL, 10 bin TL olan 400 TL yerine 1.000 TL ek ödeme alabilecek.

65 YAŞ AYLIĞINA DA ETKİ EDER

 A Haber’in haberine göre; vergi iadesinin yerini almış olan ek ödeme sadece emeklilere verilmemekte. 65 yaş aylığı, vatani hizmet tertibi, terörle mücadele kanunu, dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğu kapsamı bütününde aylık bağlananlar da ek ödemeden faydalanıyor. Ek ödemede yapılacak bir artış bu kesimlere de yansımış olacak. Örneğin; halen 65 yaş aylığı alan kişilere ek ödeme dahil ayda bin 536 TL 70 kuruş ödeme yapılıyor. Bunun yaklaşık 73,18 TL’si ek ödeme. Eğer oran yüzde 10'a çıkarılırsa ek ödeme 146,35 TL olacak. 65 yaş aylığı alanın eline bin 609 TL 87 kuruş geçmeye başlayacak.

Emekliye ek ödeme müjdesi! Yüzde 10 zam! Hangi emekli ne kadar alacak?


Geri Dön