18 / 04 / 2024

Emin Evim Afyon'da 2 termal otel yapacak!

Emin Evim Afyon'da 2 termal otel yapacak!

Emin Termal Otel Convention projesi hakkında Saraydüzü köy muhtarlığında düzenlenen bilgilendirme toplatısında konuşan Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, son derece iddialı bir termel otel projesine sahip olduklarını belirtti.



İbrahim Aktaş; "Ümit ediyorum bizim projemiz Afyon'un tanıtım projesi olacak. İddialı bir projemiz var. Afyon'da bundan sonra bunun üzerine termal otel yapan olmaz." dedi.


Emin Evim Emin Otomotiv İletişim A.Ş. tarafından Saraydüzü köyü 112 ada, 1 parsel mevkiinde, Emin Termal Otel Convention projesi için Çevresel Etki Değerledirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince dün Saraydüzü Köy Muhtarlığında halk katılım toplantısı düzenlendi. 



HALK TOPLANTISI ÇED'İN İLK BASAMAĞI 

Toplantının açılış konuşmasını Çevre Şube Müdürü Birnur Karabay yaptı. Emin Evim yatırımcı firması tarafından termal otel projesi hazırladığını söyleyen Karabay; "Emin Evim yatırımcı firması ile Öncü Madencilik tarafından hazırlanan termal otel projesi bir dosya halinde Bakanlığa sunuldu. ÇED Toplantısının ilk basamağı olan halkın katılım toplantısını yaptık. Bu toplantıda termal tesisin çevre yoluna etkileri, alınacak önlemler yapılacak faaliyetler hakkıda bilgi verilecek. Toplantı sonunda katılımcıların görüşleri, önerileri, fikirleri hep beraber paylaşılacaktır. Bu toplantıdan sonra Bakanlıkta çeşitli toplantılar yapılacak." dedi. 




TESİS 1300 ODALI OLACAK 

Koordinatör Erdoğan Saran tarafından katılımcılara proje hakkında bilgiler verildi. Saran, Emin Evim firması tarafıdan Saraydüzü köyü sınırlarında 92 bin 210 kilometrekarelik alanda turizm termal tesisi kurmanın planlandığını kaydetti. ÇED yönetmeliği ile ilgili olarak 48. madde kapsamında ÇED raporu alınması gerektiğini belirten Saran; "Bunun için Öncü Eskişehir firması olarak rapor hazırladık ve Bakanlığa sunuldu. Bu proje 92 bin 210 kilometrekarelik bir alanda kurulu, 5 katlı olacak. 

Zemin katı 44 bin 651 metrekare olacak. Bu tesiste bin 300 oda olacak. Birinci katta 171 ünite, ikinci katta 171 ünite, 3. katta 160 ünite, dördüncü katta 148 ünite, beşinci katta 135 adet ünite olmak üzere toplam 1003 adet oda olacak. 2420 Yatak kapasiteli bir tesis olacaktır. Bu gibi tesislerin çevre ile ilgili zararının olmaması veya asgariye inmesi gerekiyor." diye konuştu. 





SU ŞEBEKESİNE TEDBİR UYARISI 

Yapımı planlanan termal tesiste arıtma tesisine ihtiyaç duyulmayacağını dile getiren Erdoğan Saran, Afyonkarahisar kanalizasyonu ile bağlantı kurulacağını kaydetti. Saran, ısınma ile ilgili olarak ihtiyacın AF JET A.Ş'den karşılanacağını belirtti. Saraydüzü Köy Muhtarı Ahmet Çelik, otel inşaası planlanan arazi içerisinde köyün içme suyu hattının kaldığını söyledi. Çelik, yapılacak kazılarda hattın zarar görme kaygısını taşıdıklarını belirterek su şebekesinin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. 




PROJE SON DERECE İDDİALI

Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, başlangıç itibariyle inşaat çalışmasının yaklaşık 2 yıl süreceğini kaydetti. Aktaş; "ÇED raporunu aldıktan sonra inşallah çalışmalara başlayacağız. Süreç itibariyle raporu aldıktan sonra ruhsatı alacağız. Bakanlıktan fazlaca bir sorun çıkacağını düşünmüyoruz. 

Çünkü problem oluşturacak bir durum yok. İnşallah buradan 450 kişi ekmek yiyecek. Dışarıdan işçi getirip götürmek yerine bölge halkından insanlarımız olursa çok daha iyi olur. Mesela 800 inşaat işçisi olacak. Biz size öyle bir proje sunacağız ki ümit ediyorum Afyon'un tanıtım projesi olacak. İddialı bir projemiz var. Afyon'da bundan sonra bunun üzerine termal otel yapan olmaz." şeklinde konuştu. 



TOPLANTI MUHTARLIKTA YAPILDI 

Köy muhtarlığında yapılan toplantıya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Gökçe Ertürk, Emriye Mollasadioğlu, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Şube Müdürü Birnur Karabay, Özlem Öztürk, Doğa Koruma Milli Park Müdürlüğü'nden Ersin Özek, AFAD İl Müdürlüğü'nden Dilek Nuriye Şenol, Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nden Havva Yamaner, İl Özel İdaresi'nden Ruhsat Denetleme Biriminden Ziya Çalışkan, Jeoloji Mühendisi İbrahim Aslan, arazi sahipleri, Saraydüzü Köy Muhtarı Ahmet Çelik, Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, Koordinatör Erdoğan Saran, Proje Danışmanı Serdar Tütüncü katıldılar.



Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön